Дієтолог розкрила всю правду: каші приносять більше шкоди, ніж користі
Дієтолог розкрила всю правду: каші приносять більше шкоди, ніж користі

Дієтолог розкрила всю правду: каші приносять більше шкоди, ніж користі

Здорове харчування сьогодні на піку популярності. Всі їдять каші, вважаючи, що це корисно. Але, ввівши в раціон деякі крупи, є ризик не лише погладшати, а й погіршити стан здоров’я

Дієтолог Наталія Самойленко в ефірі популярної ранкової програми «Сніданок з 1+1» розповіла цікаві факти про деякі, поширені серед народу, каші.

Вона розвіяла міф, що всі каші – корисні та розказала шокуючу правду, котра змушує кардинально переглянути раціон.

Отже, необхідно точно знати, як організм реагує на глютен, які каші корисні, а які краще обходити стороною.

Здавна відомо, що каша га молоці надзвичайно корисна для дітей. Молоко містить багато кальцію та сприяє росту. Але для дорослих молочні каші скоріше шкідливі, тому, що додадуть сантиметрів хіба що на талії.

Найменш корисна, навіть шкідлива, молочна каша – манка, котру так любили наші бабусі.

Манна каша надзвичайно калорійна, кількість калорій в ній перевищує навіть деякі десерти. Крім того, вона містить елементи, що провокують скачки інсуліну в крові та протипоказана людям, схильним до діабету.

Білий рис – одна з найбільш уживаних круп на планеті. Рис споживають більше половини населення світу.

В середньому, одна людина з’їдає близько 57 кг рису за рік. Звісно, ця цифра досить умовна, тому що в Європі на одну людину припадає 2-3 кг рису на рік, а в деяких країнах Азії – 60 - 80 кг на рік.

Але користь цієї культури дуже сумнівна. Білий рис – високо вуглеводна крупа, котра не містить ніяких корисних мікроелементів. В білому шліфованому рисі не знайдете ні клітковини, ні вітамінів.

Інша справа бурий неочищений рис – ця каша набагато корисніша, особливо для тих, хто стежить за здоров’ям та своєю вагою.

Але, все одно, споживати цю крупу треба дозовано через високу калорійність та вміст крохмалю.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

В сучасному світі розвернули цілу кампанію боротьби проти глютену.

Глютен – рослинний білок, котрий міститься в злаках. В нормальній кількості він легко засвоюється кишечником.

Якщо глютен не засвоївся, він осідає на стінках кишечника, тим самим склеюючи ворсинки. Ворсинки на стінках необхідні для засвоєння вітамінів та мінералів. Тому, якщо у людини організм не засвоює глютен – є ризик, по перше, розладу кишківника, по друге, - дефіциту вітамінів та мікроелементів.

Каші багаті глютеном – це вівсянка, перлова та ячнева каша. 

Алергію на глютен досліджено мало. Але перші ознаки, котрі свідчать, що краще не вживати глютеновмісні продукти – дискомфорт в кишечнику, здуття, біль в суглобах. Краще, для надійності, здати аналізи в будь-якій лабораторії.

Наталія Самойленко вважає, що споживання каш буде приносити користь, якщо обирати цільнозернові крупи та поєднувати їх з легкими овочами.

Їсти кашу краще в першій половині дня, декілька разів на тиждень, не щоденно. Не варто захоплюватися якоюсь однією крупою, краще вживати різні варіанти. Порція має бути невеликою, не переїдати та слідкувати за тим, як реагує організм на ту, чи іншу їжу.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що дієтологи назвали топ 3 найнекорисніших каш. Не варто зловживати ними та часто включати в раціон родини.

Що цьогоріч зможе прикрасити святковий стіл у новорічну ніч, а від чого доведеться відмовитися - експерти назвали ціни на продукти. Подробиці дізнайтеся на MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом