17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Головний санітарний лікар  розповів, куди скаржитися, якщо відмовили  у проведенні тесту
Головний санітарний лікар розповів, куди скаржитися, якщо відмовили у проведенні тесту

Головний санітарний лікар розповів, куди скаржитися, якщо відмовили у проведенні тесту

Український лікар, заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко спростував інформацію щодо тривалого очікування результатів тесту на COVID-19 і наголосив у обов'язковому звернені громадян щодо відмови у безкоштовному тестуванні на «гарячу лінію». Про це він розповів на телеканалі Інтер.

За словами Віктора Ляшка, для того, щоб говорити про не спроможність медичної системи у вчасному обслуговувані потрібно приводити приклади, а не просто говорити загальними фразами.

«Коли ми зараз говоримо, що чекають по 5-7 днів результатів тестів на коронавірусну інфекцію називайте конкретно, де. Ми 4 тижні тримаємося на рівні 300 тисяч досліджень на тиждень», - пояснив Віктор Ляшко.

Як зазначає головний санітарний лікар, основним засобом тестування для лабораторної діагностики залишається тестування ПЛР методом. Він також зазначає, що потужності країни набагато більші ніж зараз використовується.

Читайте нас в Telegram та Viber!

«Потужності набагато більші, лабораторії недозавантажені. Звертайтесь не мовчіть. З симптомами гострої респіраторно-вірусної інфекції також проводять тести. Якщо вам відмовляють забрати зразок або кажуть, що не можете звернутися до лабораторії, повідомляйте», - наголосив головний лікар.

Він також зазначив, що дані роз'яснення з питань, хто може проходити тестування, як отримати безкоштовне тестування та до кого звертатися, не одноразово у своїх зверненнях озвучував сам Президент, міністр охорони здоров'я та він у своїх відеозверненнях до громадян України.

Також він закликав громадян свідомо ставитися до свого стану здоров'я і з першими симптомами ГРВІ звертатися до свого лікаря та інформувати його про стан свого здоров'я.

«У разі одержання відмови проводити тестування, звертайтесь на гарячу лінію МОЗ: 0 800 60 20 19 для фіксації та подальшого реагування на такі випадки», - підкреслив Ляшко.

Адже він стверджує, що за останній місяць кількість звернень про відмову у тестуваннях ПЛР методом помітно зменшилася.

Зауважимо, що раніше MY.UA повідомляв, що з 60 мільярдів грн «ковідного фонду» використали вже 45, з яких лише 12 пішли на охорону здоров’я.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом