Геннадій Кернес помер: "Вічна пам'ять тобі, мій друже"
Геннадій Кернес помер: "Вічна пам'ять тобі, мій друже"

Геннадій Кернес помер: "Вічна пам'ять тобі, мій друже"

Сьогодні вночі помер чинний мер Харкова Геннадій Кернес

Сумну звістку про смерть Геннадія Адольфовича повідомив його друг – бізнесмен Павло Фукс. Про це він написав на своєму телеграм-каналі. Також смерть підтвердили представники міської ради та рідні мера - дружина Оксана та син Кирило.

Геннадій Кернес тривалий час знаходився на лікування в клініці «Шаріте». Він перехворів на коронавірусну хворобу, яка дала тяжкі ускладнення на роботу життєво необхідних органів. Спершу у Кернеса відмовила одна нирка, потім Фукс повідомив, що перестала функціонувати й інша. Кернес перебував на стовідсотковому діалізі (процесі штучного виведення продуктів життєдіяльності і надлишкової рідини з організму).

Проте, як раніше повідомляв Павло Фукс, Кернес все ж збирався до Нового року повернутися до Харкова. На жаль, Геннадій Адольфович не дожив до цього моменту.

«Сьогодні вночі зупинилося величезна добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавирусной інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друг», - написав Фукс на своєму каналі.

Нагадаємо, що Кернес нещодавно вступив на посаду мера Харкова. Він вже не вперше переміг на виборах. Харків'яни любили та поважали свого мера.

Він мав працювати деякий час дистанційно. Перше своє дистанційне рішення мер зробив ще минулого тижня. Він призначив секретарем міської ради Ігоря Терехова, який фактично виконуватиме тепер обов'язки мера Харкова.

Долучайтесь до нас в Telegram

Свої співчуття з приводу втрати вже висловлюють відомі в Україні діячі. Так, народний депутат Максим Бужанський написав на своєму каналі: "Кернес жив мером Харкова і ним же помер. На менше не погоджувався". На телеграм-каналі Klymenko Time висловили співчуття рідним, близьким та всім харків'янам, назвавши мера Кернеса найкращим мером в Україні.

Українці сумують з приводу смерті Геннадія Адольфовича. У коментарях пишуть дуже зворушливі слова:

"Харьков осиротел(((", "Кроме семьи, очень жаль харьковчан, п*здец там сейчас начнется. Аваков очень захочет под себя подмять город", "для Харькова это очень плохо, опять об*срут и загадят город, хороший был мер", "Царствие небесное... наверное самый адекватный мэр был, очень жаль"," Большая утрата для харьковчан..."," у меня много друзей с начала войны из Горловки в Харьков перебрались - о мэре всегда только в позитивном ключе говорили. Сейчас разборками внутренними и борьбой за власть засрут первую столицу, жаль(", - пишуть українці в коментарях каналу Klymenko Time (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням орфографії та пунктуації).

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Наразі невідомо, коли тіло Кернеса доставлять на Батьківщину. Начальник департаменту комунікації мерії Харкова Юрій Сидоренко, як дізналися наші колеги з Pavlovsky News, зараз займається організаційними питаннями з цього приводу. Коли тіло прибуде в Харків і чи будуть публічні похорони - поки не ясно.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що насмішив мережу мер окупованого Дебальцевого. Він подарував дитячому садочку дуже "цінну" річ за 40 гривень. Мережа вибухнула коментарями щодо такої небаченої щедрості.

Також портал MY.UA писав детальніше про перше засідання міськради Харкова без мера. Як все минуло, читайте в матеріалі.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом