19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Паперових паспортів не буде: у Раді прийняли рішення
Паперових паспортів не буде: у Раді прийняли рішення

Паперових паспортів не буде: у Раді прийняли рішення

У Верховній Раді України прийняли рішення щодо паперових паспортів

Паспорту в формі книжечки стосується новий проєкт закону №3986, ухвалений комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнародних відносин.

Звичний для українців паспорт-книжечку поступово будуть виводити із користування. Саме на це спрямований законопроєкт. Зазначимо, що опозиційні фракції пропонували залишити документ, але таку ідею відхилили в комітеті.

Проблема під час вирішення цього питання виникла тому, що є люди, які прощатися з паперовим документом не хочуть. Вони підтримують традиційну форму паспорта. Через це навіть неодноразово були звернення в Європейський суд із прав людини.

Як повідомив голова зазначеного комітету Дмитро Лубінець, є й інша проблема, пов'язана з традиційною формою паспорта-книжечки. Щороку близько 14 тисяч кримінальних справ порушують через підробки паперових паспортів. Виведення з користування цього традиційного документа допоможе значно скоротити випадки шахрайства.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Проектом Закону №3986 від 14.08.2020 року пропонується визнати такою, що втратила чинність, Постанову Верховної Ради України від 26 червня 1992 року №2503-ХІІ «Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон» та встановити, що паспорт громадянина України у формі книжечки, оформлений до набрання чинності цим Законом, є чинним до закінчення строку його дії. Установлюються строки дії паспорта.

Долучайтесь до нас в Telegram

Строк дії паспорта становить:

- для осіб віком від 16 до 25 років — до дня досягнення особою 25-річного віку;

- для осіб віком від 25 до 45 років — до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня набрання чинності цим Законом до паспорта вклеєно в установленому порядку нову фотокартку після досягнення особою 25-річного віку, а в разі коли паспорт було оформлено у період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, — фотокартку під час оформлення паспорта;

- для осіб віком від 45 років — безстроково за умови, що до дня набрання чинності цим Законом до паспорта вклеєно в установленому порядку нову фотокартку після досягнення особою 45-річного віку, а в разі коли паспорт було оформлено після досягнення особою 45-річного віку, — фотокартку під час оформлення паспорта.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Міністерстві соціальної політики переглянули список тих, хто має право на отримання субсидій.

Також портал MY.UA писав, що в Кабміні зміни - призначений новий міністр освіти.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом