Літак з тілом Геннадія Кернеса приземлився у Харкові
Літак з тілом Геннадія Кернеса приземлився у Харкові

Літак з тілом Геннадія Кернеса приземлився у Харкові

На Харківському летовищі приземлився приватний літак, який доправив з Німеччини тіло Геннадія Кернеса. Трунув аеропорту зустріли його соратники та близькі.

Про це з місця події повідомляє журналістка ТСН Юлія Семененко.

Приватний літак вилетів з Берліна сьогодні, 21 грудня, о 16:03. Згідно з графіком польотів, він мав приземлитися о 19:23.

Наразі літак з тілом Кернеса сів у аеропорту Харкова.

Зустріти борт з Німеччини прийшло вище керівництво міста. Зокрема, виконувач обов'язків міського голови Харкова Ігор Терехов, заступник міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов, ексголова Харківської ОДА Сергій Чернов, речник міськради Харкова Юрій Сидоренко.

Біля VIP-терміналу зібралися колеги і друзі померлого Геннадія Кернеса, а також соратники з політичної партії. Периметром аеропорту  виставлені правоохоронці.

Відомо, що Геннадія Кернеса поховають 23 грудня. В цей день у місті оголошено день жалоби.

Судячи з планів мерії, похорон буде досить помпезним. Спочатку Кернеса відспівають у соборі, а далі кілька годин прощатимуться в оперному театрі. На увесь цей час частково перекриють центральну вулицю Сумську. А поховають Кернеса на почесній алеї другого кладовища у середмісті.

Харківська мерія вже обговорює, як увічнити пам’ять їхнього шефа. Кернесу не лише хочуть встановити пам’ятник, його іменем планують назвати одну з харківських вулиць і навіть станцію метро.

Помер 61-річний Геннадій Кернес в четвер у берлінській клініці "Шаріте", де останніх три місяці його лікували. 

Нагадаємо, що секретар Харківської міської ради Ігор Терехов бажає присвоїти ім'я Геннадія Кернеса одній зі станцій метро, а також ініціює перейменування однієї з вулиць на честь покійного мера міста. Окрім цього, Кернесу хочуть присвоїти звання почесного громадянина Харкова і встановити у місті пам'ятник.

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом