Степанов повідомив радісну новину про поширення ковіду в Україні: кількість знижується
Степанов повідомив радісну новину про поширення ковіду в Україні: кількість знижується

Степанов повідомив радісну новину про поширення ковіду в Україні: кількість знижується

Голова Міністерства охорони здоров'я України розповів про багатообіцяючу тенденцію поширення коронавірусу, яка намітилася в Україні.

Так, Максим Степанов на брифінгу заявив про те, що зараз кількість людей, які звертаються в медустанови в зв'язку з цим захворюванням, поступово знижується.

Читайте нас в Telegram та Viber!

Натхнене таким процесом, Міністерство збільшує кількість проведених тестувань.

Що відомо про завантаженість медцентрів і лікарень в Україні

Тим паче, що, за словами Степанова, станом на сьогоднішній день потужності лабораторій і медичних центрів України істотно збільшені і зараз деякі з них завантажені буквально наполовину.

При цьому, середня завантаженість лікарень по Україні, як повідомляє глава МОЗ, становить менше 41-го відсотка.

Яка поточна ситуація з кількістю випадків зараження коронавірусом

Крім того, Максим Степанов заявив про тенденцію зниження кількості зафіксованих випадків COVID-19, яка ось уже три тижні спостерігається в країні. Так, за його словами, протягом минулого тижня таких випадків виявили 70 327, при тому, що на позаминулому тижні їх було 78 712.

Активно хворіючих українців, згідно з інформацією голови МОЗ, також стало менше.

І така динаміка, за словами Степанова, відзначилася в Україні в перший раз з початку епідемії. Так, він повідомив про 367 637 громадян України, що активно хворіють коронавірусом, а це на 11 000 менше показника позаминулого тижня (тоді хворіло 378 669 осіб).

Нагадаємо, що на ранок 21-го грудня в Україні налічувалося 970 993 підтверджених випадків COVID-19, з яких добовий приріст склав 6545 осіб. З цієї кількості 292 інфікованих - це діти, а 236 - медпрацівники. Всього за останню добу було відправлено до лікарні з симптомами коронавірусу 1766 осіб. При цьому 80 пацієнтів з діагнозом Covid-19 в Україні померли вчора. Вцілому, показник летальних випадків зменшився. Читайте докладніше про свіжі статистичні дані МОЗ в статті на порталі новин MY.UA.

А також ми писали про те, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом