Шмигаль відзвітував про виплати обіцяних 8 тисяч: фопам вже направили 2.8 млрд грн
Шмигаль відзвітував про виплати обіцяних 8 тисяч: фопам вже направили 2.8 млрд грн

Шмигаль відзвітував про виплати обіцяних 8 тисяч: фопам вже направили 2.8 млрд грн

На матеріальну допомогу підприємцям вже направили 2.8 млрд гривень

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбук.

Пенсійний фонд, за словами прем'єра, вже почав виплати фопам у розмірі 8 тисяч гривень на одного підприємця чи найманого працівника. Станом на 24 грудня на виплати допомоги фопам було направлено 2.8 млрд гривень для 354 тисяч фопів і працівників, які постраждали у зв'язку з карантинними обмеженнями в період пандемії коронавірусу.

#ПМ_тиждень #PM_weekly 💬 Україна матиме достатньо ресурсу для закупівлі вакцин проти COVID-19. Уряд та Офіс Президента...

Опубликовано Денис Шмигаль Воскресенье, 27 декабря 2020 г.

Терміни подачі заявок

Нагадаємо, що реєстрація на отримання одноразової матеріальної допомоги  для тих, чия діяльність постраждала в результаті карантинних обмежень, триває до 31 грудня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликає не зволікати й подавати заявки, щоб всі бізнесмени й працівники змогли отримати виплати вчасно.

Подача заявок почала працювати на порталі «Дія» ще 14 грудня. Детальніше ознайомитися з тим, хто може отримати допомогу від держави, можна за посиланням.

Інші новини України й світу читайте в нашому Viber!

Раніше повідомлялося, що українці зможуть отримати карантинні 8 тисяч гривнь ще до настання Нового року. Все залежить від того, коли саме українець подав заявку на отримання коштів. Якщо це було зроблено до 21 грудня, то допомога буде до Нового року. Ті ж, хто подав заявку після 21 грудня чи ще тільки збирається це зробити, отримають виплати вже після Нового року.

Інструкція з подачі заявок

Нагадаємо, що ми подавали детальну інструкцію, яка допоможе українцям швидко й просто подати заявку на отримання коштів.

Треба зробити всього кілька простих кроків на сайті «Дія» або ж у мобільному додатку «Дія». Для цього вам треба підтвердити документально, що ви можете отримувати допомогу. Після цього гроші автоматично будуть нараховані на вашу картку.

Актуальні новини в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що локдаун в Україні не відмінять. Про це повідомив міністр Степанов, пояснивши причини.

Також портал MY.UA писав, що попри заяву міністра, в Офісі Президента почалися розмови про карантинне послаблення.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом