2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Офісі Президента почали обговорювати карантинне послаблення: чого чекати українцям
В Офісі Президента почали обговорювати карантинне послаблення: чого чекати українцям

В Офісі Президента почали обговорювати карантинне послаблення: чого чекати українцям

Кілька тижнів тому, коли влада прийняла рішення вводити локдаун після Різдва, статистика нових хворих на коронавірус щодня була більшою. Зараз цифри значно менші і виникає питання доцільності введення локдауну взагалі

Сьогодні МОЗ повідомило про 4 385 нових хворих на коронавірус. Статистика за вихідні коливалась від 11 до 6 тисяч.

Пішли чутки, що МОЗ настільки «загралося» зі штучним зниженням офіційної статистики захворювання, що це кардинально б'є по кейсу актуальності вакцинації, яку можна і не робити, адже в країні все добре.

Щодо тотального локдауна з 8 січня, то в Офісі Президента вже обговорювалося полегшення заборон і озвучили ідею зробити їх мінімальними. Таким чином в ОП з’явилася можливість почати рік з позитивної ноти.

Змінювати дати влада не хоче, оскільки більшість поїдуть з країни до 20 - 23 січня.

В суспільстві введення локдауну у січні сприймають негативно.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

В Центрі громадського здоров’я розробили та вже затвердили в МОЗ план вакцинації.

Нагадуємо, вона проходитиме в 4 етапи.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що терміни, вказані в кожному етапі, можуть змінюватися, оскільки це залежить від того, коли і в якій кількості Україна отримає вакцину від коронавірусу.

Глава МОЗ наголосив, що переговори стосовно поставок вакцини досі ведуться. По програмі COVAX, Україна отримає вакцину в кінці першого – на початку другого кварталу 2021 року.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Степанов наголосив, що Україна намагатиметься розпочати вакцинацію хоча б з лютого. Тоді будуть вакциновані медичні працівники, військовослужбовці ООС, громадяни, що знаходяться в спец закладах і перебувають у групі ризику.

Стосовно продажу вакцини в аптеках комерційними компаніями, то, виходячи з переговорів з виробниками, котрі тривають вже 4 місяці, міністр впевнений, що найближчим часом купити вакцину не вийде. Попит у світі надзвичайно великий.

Локдану в Україні: вводити чи не вводити

Віталій Журавський, доктор політичних та юридичних наук, заявив, що логіка в діях влади відсутня і це є глобальною проблемою. В усіх країнах росте кількість хворих, вводиться локдаун. У тій же Великій Британії 25 - 31 тисяча нових хворих щодня.

В Україні ж коронавірус майже подолали. Журавський говорить, що в Україні немає правдивої статистики.

Політичний експерт стверджує, що рівень тестувань знижений штучно – половина населення проживає у сільській місцевості і їм просто не роблять тести на ковід. Та навіть якби і відправляли аналізи на тести, заплатити 1 800 грн. за ПЦР – це дуже дорого.

Журавський вражений, що в інтерв’ю «Нью-Йорк Таймз» Володимир Зеленський розхвалював будівництво доріг, мотивуючи його тим, що швидкі зможуть швидше доїхати за викликом. Але ж будують дороги обласного та державного значення, що сполучають обласні центри. До швидких вони жодного відношення не мають.

Та, навіть якби і мали, Журавський заявив, що швидка привезе пацієнта в напіврозвалену лікарню, яка не забезпечена необхідним обладнанням, препаратами та медичним персоналом, який не повинен працювати за мізерну заробітну плату.

Віталій Журавський впевнений, що кількість хворих в Україні, як і в усьому світі росте, тільки влада це приховує.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що кількість нових хворих на коронавірус за останню добу різко знизилась.

В одному з бельгійських містечок переодягнений Санта Клаус став причиною колапсу в будинку престарілих. Читайте деталі на MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом