19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лікування канабісом: в Раді опублікували законопроект про медичну «травичку»
Лікування канабісом: в Раді опублікували законопроект про медичну «травичку»

Лікування канабісом: в Раді опублікували законопроект про медичну «травичку»

Нардепи з "Голосу" повідомили, що відповідне рішення було прийнято в парламенті після слів Єпіфанія, який вважає, що легалізація марихуани в Україні для забезпечення медичних цілей - можлива.

Зазначимо, що до Верховної Ради законопроект про легалізацію медканабісу був внесений нардепом від партії Голосу Ольгою Стефанішиною для подальшої його реєстрації.

Що має на увазі проект закону

Як повідомили в прес-службі "Голосу", документом передбачено врегулювання обігу конопель з метою використання в умовах медичної практики і при наукових дослідженнях.

Відповідно до законопроекту, доступною терапія каннабісом зможе стати для тяжкохворих пацієнтів, зокрема онкохворих та паліативних хворих, дітей з епілепсією, пацієнтів з депресією і тривожними станами, військових з посттравматичним синдромом, людей з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом.

У партії "Голос" повідомили, що в Україні вже є більше 2-х млн такого роду тяжкохворих. Якщо закон приймуть, ці люди зможуть отримати лікування медичними коноплями за рецептом лікаря.

Як йдуть справи з медичної марихуаною в Україні

Легалізації медканабісу присвятили один з пунктів в опитуванні Зеленського при проведенні місцевих виборів. Згідно з результатами соцопитування, понад 64% українців був підтриманий проект про легалізацію канабісу з медичними цілями і тільки 29% з опитаних виступили проти.

Раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявляв про те, що в українському суспільстві не готові легалізувати марихуану, в тому числі, і в медичних цілях.

Ми повідомляємо найсвіжіші новини в ViberПриєднуйтесь також в Telegram!

Але керівник фракції Слуга народу Давид Арахамія повідомив про створення у Верховній Раді робочої групи для розробки законопроекту щодо використання канбісу в медичних цілях.

Пізніше він повідомив, що рішення по легалізації канабісу в Україні в медичних цілях перебуває на стадії завершення.

Нагадаємо, MY.UA повідомляв і інші новини політики. Так, ми писали, що Ляшко вимагає дострокових виборів, щоб українці змогли виправити свої помилки.

Не пропустіть наші гарячі новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом