Україна подала заявку про реєстрацію російської вакцини - Степанов
Україна подала заявку про реєстрацію російської вакцини - Степанов

Україна подала заявку про реєстрацію російської вакцини - Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов прокоментував подачу Україною заявки про реєстрацію російської вакцини.

Про це він говорив під час онлайн-брифінгу.

Детальніше про заявку на реєстрацію вакцини російського виробництва

Як відомо, 6-го січня 2021-го року в Харківській фармацевтичної компанії Біолік підтвердили подачу заявки на реєстрацію в Україні російської вакцини від ковіду Sputnik V. Раніше про це говорив і Віктор Медведчук, кум Володимира Путіна.

Однак, як під час брифінгу зазначив глава українського МОЗ, поданої вказаною компанією заявки мало, адже вона повинна була також надати і інші документи. І тільки при наявності повного їхнього списку, як стверджує міністр, можна всерйоз розмірковувати про даний препарат і його використання в Україні.

Степанов додав, що навколо вакцини Sputnik V занадто багато дискусій політичного забарвлення і пояснив це тим, що Росія ніколи не упускає ніяких можливостей в умовах гібридної війни.

Новини України і світу - в Viber! Читайте нас в Telegram!

Хоча, за словами політика, питання здоров'я українських громадян не повинно служити як привід для такого роду інформаційної війни, яка відбувається навколо російської вакцини.

Крім того, Степанов зазначив, що заявка Біолік є "тільки заявкою", адже, згідно із законодавством, компанією також повинна бути подана реєстраційна форма, відомості, що підтверджують безпеку вакцини і результати трьох стадій клінічних досліджень.

Тому, як сказав міністр, українці зможуть побачити, що насправді з себе представляє скандальна вакцина російського виробництва, адже, залежно від якості документів, можна буде оцінювати і препарат.

Крім того, за словами Степанова, МОЗ впорається із забезпеченням України вакцинами світових виробників, які реєструють препарати і подають відомості про результати досліджень, без інформаційних воєн.

Ще трохи про вакцинацію українців від коронавірусу

Станом на сьогодні, Україна гарантували безкоштовне надання 8 мільйонів доз вакцини в рамках програми ВООЗ COVAX. Крім того, українська сторона підписала угоду на 1,9 мільйона доз з китайської компанії Sinovac.

Також, на сайті MY.UA є й інші новини про медицину і коронавірусів.

Наприклад, ми писали, що станом на 8 січня не зафіксовано зростання кількості хворих на ковід.

Приєднуйтесь до нас в Twitter і читайте свіжі новини!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом