19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українців збираються щеплювати неякісним препаратом: ефективність китайської вакцини не підтвердилася
Українців збираються щеплювати неякісним препаратом: ефективність китайської вакцини не підтвердилася

Українців збираються щеплювати неякісним препаратом: ефективність китайської вакцини не підтвердилася

Ефективність вакцини від Sinovac, яку збирається купити Україна, не підтвердилася

Останні клінічні випробування в Бразилії показали, що вакцина від коронавірусу, розроблена китайською компанією Sinovac, має ефективність меншу за 60%. Про це повідомляє UOL, посилаючись на свої джерела.

Разом з тим портал наголошує, що препарат досяг мінімального, з точки зору ВООЗ, рівня ефективності в 50%, що дозволяє використовувати її для імунізації населення.

Нагадуємо, що Україна підписала договір на поставки майже 2 млн доз вакцини одразу після її затвердження.

Чому Україна обрала вакцину Sinovac

Sinovac – дуже відома компанія, вона професійно займається виготовленням вакцин в Китаї. Для населення Китаю потрібно багато вакцин, тому компанія випускає сотні мільйонів доз та має великі потужності.

Сергій Комісаренко, голова Комісії з біобезпеки РНБО України, зазначив, що китайська компанія працює з цілим активованим вірусом. Порівняти ефективність 90%, 95% чи 97%, на його думку, важко. Це досить малопомітна різниця. Тобто всі такі вакцини по великому рахунку однакові за ефективністю.

Ефективність вираховують від кількості людей, що перебували на третій стадії проведення клінічних досліджень. Те, що Китай робить свою продукцію дуже відповідально і високоякісно не залишає сумнівів.

Комісаренко впевнений, що вакцина ефективна і не треба сіяти паніку у суспільстві.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Початок вакцинації в Україні

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що план вакцинації в Україні вже складений та затверджений, а перша партія вакцини 700 тисяч доз прибуде вже в лютому.

Перший етап вакцинації передбачає щеплення 355 тисяч українців.

Однак у суспільстві починають сумніватися якості пропонованого продукту.

Приватні компанії також ведуть переговори щодо закупівлі вакцин від коронавірусу. Щоправда отримати вакцини вони зможуть найраніше у березні.

Компанія «Лекхім» уклала контракт з Sinovac Biotech на поставку ще 5 млн доз вакцини.

У ЗМІ говорять, що може так статися, що саме ця компанія першою запропонує українцям щеплення, раніше від держави.

Вакцина від Sinovac Biotech викликає багато питань у суспільстві. Так у Туреччині вона показала ефективність 91%, у Бразилії - 78%. Хоч цього і достатньо, щоб зареєструвати продукт та почати вакцинувати людей, все ж є певні сумніви.

У Індонезії ефективність вакцини лише 63%.

Екс-міністр Зоряна Скалецька впевнена, що вакцина, яку отримають у лютому, буде не куплена, а отримана від інших країн у якості гуманітарної допомоги. Оскільки якщо говорити про закупівлю на бюджетні кошти, то відповідна процедура займає дещо більше часу.

Скалецька говорить, що на ринку зараз вже є вакцини, тому може мати місце певне протистояння та боротьба за ринок. Вакцина від коронавірусу – зараз найбільш необхідний препарат. Тому остаточні висновки стосовно якості вакцини від  Sinovac треба робити після появи офіційних документів.

Нагадуємо, що сайт новин MY.UA писав про початок вакцинування від коронавірусу в Україні. Але така послуга доступна не для всіх громадян.

В Україні подана заявка на реєстрацію російської вакцини "Спутник V". Читайте всі новини медицини на MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом