За ніч забув: Степанов відхрестився від заяви про продовження локдауну
За ніч забув: Степанов відхрестився від заяви про продовження локдауну

За ніч забув: Степанов відхрестився від заяви про продовження локдауну

Глава Мінздраву відмовився від своїх слів щодо продовження локдауну.

Тепер він стверджує, що в МОЗ не змінили позиції з приводу дії карантину до 24-го січня. Про це міністр охорони здоров'я сказав на брифінгу.

Детальніше про заяву глави МОЗ

За словами Максима Степанова в Україні період локдауна, який почався, як і планувалося, 8-го січня, триватиме до 24-го січня. В цей час в країні посилили ряд обмежень відповідно до рішення Кабінету міністрів.

Інші новини суспільства читайте в нашому Viber!  Читайте нас в Telegram!

Крім того, глава МОЗ зазначив, що у відомстві виступають проти дострокового припинення посиленого карантину і вважають, що він повинен закінчитися по закінченню 16 днів.

Зазначимо, що Степанов в телеефірі на каналі 1 + 1 розповів про обмеження, які діятимуть в Україні по закінченню локдауну - з 25-го січня.

За його словами, в МОЗ виступають за повернення адаптивного карантину і визначення рівня обмежувальних заходів, орієнтуючись на ситуацію кожного регіону.

Крім того, глава відомства зазначив, що в даний момент "навіть немає думки" про продовження того карантину, який введений в країні на сьогоднішній день, мовляв, про введення таких обмежень може стати питання тільки при максимально критичній ситуації зі зростанням кількості хворих на коронавірус.

Таким чином, судячи зі слів Степанова, продовження жорстких обмежень, що діють в Україні в період локдауну з 8-го по 24-го січня, не передбачено. Замість цього, з 25-го січня в країні продовжать дію адаптивного карантину.

Нагадаємо, що на новинному порталі MY.UA є багато інших новини України та світу.

Зокрема, ми повідомляли про те, що коронавірусна інфекція залишається в тілі навіть після смерті.

А також портал MY.UA раніше писав, що у зв'язку з початком періоду повного локдауна, гіпермаркети "Епіцентру" не припинять свою роботу, але в них передбачений ряд обмежень.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом