28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Денис Шмигаль назвав ціну на газ і зазначив, що все під контролем
Денис Шмигаль назвав ціну на газ і зазначив, що все під контролем

Денис Шмигаль назвав ціну на газ і зазначив, що все під контролем

Україну протягом усього тижня лихоманить від платіжок, які почали отримувати громадяни за комунальні послуги, люди не стримуються виходять на протести та вимагають пониження ціни, адже вони просто не виживуть під час пандемії. Стосовно таких дій від суспільства, Уряд вирішив зафіксувати верхню вартість ціни на газ – це не вище 6,99 гривні за кубічний метр. Всі подробиці прогнозу та тарифів розповів Денис Шмигаль в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Механізм контролю ціни на газ

За твердженнями прем'єр-міністра України Уряд намагатиметься розробити річний газовий продукт, що забезпечить українських громадян уникнути різких коливань та росту вартості ціни газу, адже при такому механізмі роботи споживач буде сам вирішувати, коли сплачувати (протягом року чи лише в період опалювального сезону) та яка вартість газу буде.

Тобто, як зазначив Денис Шмигаль, буде встановлена фіксована ціна і обирати вже можна буде з вигідних для себе варіантів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Viber!  Читайте нас в Telegram!

«У вересні-жовтні десятки тисяч українців підписали угоди на постачання газу за ціною 4,70 гривень за кубічний метр, що досить вигідно і зручно», - зазначив прем'єр-міністр України.

Гранична ціна на газ

Денис Шмигаль також під час розмови з телеведучими зазначив і той факт, що з 1 серпня 2020 року ціну на газ регулює ринок, а не Уряд. Та за його словами бувають і такі компанії, що зловживають даним положенням і ставлять зависоку ціну на газ, тому Урядом України було прийнято рішення, тимчасово обмежити граничну ціну на газ, щоб уникнути непорозумінь та збільшення заборгованості, адже кожен прекрасно розуміє, що 2020 рік досить сильно вдарив по економіці країни в цілому і викликав економічну нестабільність серед населення.

«Гранична ціна на газ становить 6,99 гривні за кубічний метр. Такий принцип роботи діятиме на період карантину, або до кінця опалювального сезону, це вже буде видно від ціни газу. Якщо ціна піде вниз, то ми знімемо ці обмеження», - запевнив Денис Шмигаль.

Стосовно питання тарифу на розподіл газу, Денис Шмигаль запевнив, що Верховна Рада вже напрацювала механізм, який зробить цей тариф справедливим для всіх громадян і Парламент вже готовий підтримати цю ініціативу, тому залишилося лише втілити все в дії.

Зазначимо, що на сайті MY.UA регулярно оновлюється стрічка новин.

Раніше ми розповідали про те, що другий локдаун в Україні виявився не наскільки жорстким як весною 2019 року, але Уряд вирішив обмежити продаж певних груп товарів, що обурило громадян.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі актуальні новини!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом