Морози дісталися пустелі: в Сахарі випав сніг, фото
Морози дісталися пустелі: в Сахарі випав сніг, фото

Морози дісталися пустелі: в Сахарі випав сніг, фото

У зв'язку з різким зниженням температури повітря в пустелі Сахара несподівано випав сніг.

При цьому, стовпчики термометра в пустелі не просто досягли нуля, а опустилися нижче, до показників "мінусових" температур. Воістину аномалія природи.

Детальніше про причини випадання снігу в Сахарі

Отже, в пустелі температура повітря знизилася до небувалих -3°C. Такий різкий перепад температур і викликав опади у вигляді снігу. Фото цього незвичайного погодного явища опублікував в соціальній мережі Instagram фотограф Карім Бучетата.

Інші актуальні новини - на наших каналах в Telegram і Viber

На знімках зафіксована засніжена пустеля поблизу алжирського міста Айн-Сефра, а також верблюди на вкритій снігом території в районі Табук (частина північного заходу Саудівської Аравії). Крім того, фотограф зробив фотознімки овець, які стоять на зледенілих дюнах.

Як місцеве населення відреагувало на сніг в пустелі

Оскільки для Сахари нормальними вважаються показники температури повітря в межах до + 50°C, то до нинішнього січневого похолодання ніхто не був готовий, адже, хоч січня вважається найхолоднішим місяцем в Саудівській Аравії, але середня температура в цей період зазвичай становить 20,2°С. У зв'язку з таким погодним "сюрпризом" люди масово стали приїжджати в Сахару, щоб побачити сніг посеред пустелі.

Однак, варто зазначити, що на думку старшого метеоролога AccuWeather Еріка Лейстера, незважаючи на те, що для цього регіону дійсно опади у вигляді снігу - рідкість, але не можна назвати його чимось надприродним.

Нагадаємо, що до січня 2021-го року, сніг на цій місцевості випадав 3 роки тому.

Зазначимо, що на сайті MY.UA ви знайдете і інші новини про події України та світу.

Так, раніше сайт новин MY.UA писав, що в Рівненській області горів поїзд з пасажирами.

А також, ми повідомляли, що на Прикарпатті на початку місяця також горів готель "Салют Буковель". На момент події в готелі були зареєстрован 25 чоловік. 

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом