Коронавірус в Україні: кількість хворих зросла, а тестів зроблено менше
Коронавірус в Україні: кількість хворих зросла, а тестів зроблено менше

Коронавірус в Україні: кількість хворих зросла, а тестів зроблено менше

В Україні 5 тисяч 583 нові випадку коронавірусу за добу.

Показник знову став більшим від попереднього. Із цієї кількості людей, інфікованих ковідом, 229 – це медичний персонал, 173 – діти.

Минулої доби було госпіталізовано із коронавірусними симптомами 1 тисячу 811 осіб. Від ковіду померла 241 особа. Вилікувались -13 тисяч 981 особа.

Спеціалісти й далі активно працюють над тестами. Так, учора було проведено 41 тисячу 597 тестувань (із них ПЛР-тестів – 24 тисячі 504, ІФА – 17 тисяч 93 тести).

З весни 2020 року – з початку пандемії – в Україні вже хворіли ковідом більше мільйона людей – 1 мільйон 177 тисяч 621 особа. Із цієї кількості перемогли ковід 914 тисяч 730 осіб. Летальних випадків зафіксовано 21 тисячу 499.

Медики провели більше 6 мільйонів тестів на коронавірус.

Кількість захворювань у регіонах

За останню добу найбільше хворих у столиці – 595 нових випадків. Також у антилідерах знаходяться такі області: Запорізька – 358 випадків, Львівська – 337 випадків, Харківська – 302 випадки, Дніпропетровська – 295 випадків.

Найменше інфікувань минулої доби виявили у Кіровоградській області – 41 випадок. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Стрічка новин України та світу, новини медицини в нашому Viber!

Вакцинація в Україні

За словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, в Україні вакцинація від коронавірусу має початися в лютому. Найближчим часом в Україну мають надійти 910 тисяч доз вакцини.  Уже в першій половині лютого очікується 210 доз препарату Pfizer/BioNTech, який Україні надають безкоштовно (Всесвітня платформа допомоги бідним).

Ще 7 тисяч доз оплачені із бюджету. Йдеться про китайську компанію Sinovac. На першому етапі у відомстві планують вакцинувати 367 тисяч людей: медиків, людей похилого віку, що мешкають в інтернатах, та військових у зоні ООС.

Всі новини України та світу, новини про коронавірус у нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що українців, яким зробили щеплення від коронавірусу, будуть заносити до спеціальної електронної бази.

Також портал MY.UA писав, що поруч з Covid-19 в Україні активно поширюється ще один вірус.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом