"Руки прибрав, я заступник міністра!": Кабмін звільнив Немилостивого за п'яне водіння
"Руки прибрав, я заступник міністра!": Кабмін звільнив Немилостивого за п'яне водіння

"Руки прибрав, я заступник міністра!": Кабмін звільнив Немилостивого за п'яне водіння

У Кабінеті міністрів прийняли рішення про звільнення Віталія Немилостивого в зв'язку з недавнім скандалом, в який той потрапив.

Віталій Немилостивий займав посаду заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Чим завинив Віталій Немилостивий

Така реакція уряду пов'язана зі скандалом, в який потрапив політик після того, як ЗМІ поширили відео з його суперечками з патрульними на дорозі в Києві. На ділі ж, подія датована 30-м грудня 2020-го року.

Патрульні поліцейські зазначили, що чиновник порушив правила дорожнього руху і до того ж був у нетверезому стані. Це не завадило йому під час складання протоколу кидатися по правоохоронцям ключем від авто і намагатись покинути місце подій. До того ж, заступник міністра хизувався своєю високою посадою і дозволив собі штовхати і зупиняти патрульних.

Глава Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в соцмережі Facebook звинуватив свого заступника Немилостивого в неприйнятному поводженні, на що той відповів вибаченнями в коментарях за свою "безвідповідальну поведінку".

Рішення Кабміну про покарання Немилостивого

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також відреагував на інцидент за участю Немилостивого. Він зазначив, що всі зобов'язані бути рівними перед законом і саме з цієї причини, мовляв, було прийнято рішення про звільнення чиновника. Шмигаль також заявив, що посада в Кабінеті міністрів є не привілеєм, а відповідальністю перед народом і Україною.

Всі новини України та світу в нашому Telegram та Viber!

У свою чергу, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Немилостивим було подано заяву про звільнення за власним бажанням.

Зазначимо, що оцінювати дії Віталія Немилостивого належить також суду.

Що стосується Офісу президента, то тут схвалили рішення звільнити чиновника, який потрапив в скандал.

Так, за словами заступника керівника Офісу президента Романа Машковця, ця "людина втратила адекватність і заслуговує на максимально жорстку реакцію". Він також зазначив, що Україна не буде повертатися до того часу, коли приналежністю до чиновників користувалися як захистом від законодавства.

Машковець пообіцяв, що звільнення Немилостивого є тільки початком, а після цього очікується настання відповідальності за водіння у п'яному вигляді і опір поліції.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв і інші новини про події.

Так, ми повідомляли, що жителів Києва вразила масштабна аварія біля ТЦ «Блокбастер» на вул. Бандери.

Також портал MY.UA писав, що в центрі Мадриду пролунав потужний вибух.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом