Власникам нелегального будинку для престарілих загрожує в’язниця: вимагають максимального покарання
Власникам нелегального будинку для престарілих загрожує в’язниця: вимагають максимального покарання

Власникам нелегального будинку для престарілих загрожує в’язниця: вимагають максимального покарання

Пожежа в харківському приватному пансіонаті для літніх людей «Золотий час» викликала просто хвилю обурення в ЗМІ. Всі харківські чиновники зазначили, що хоспіс не зареєстрований абсолютно ніде, але ж він працював і там було близько 30 мешканців.

Харківська поліція повідомила, що затримали власників згорілого будинку престарілих.

Крім цього, затримані також орендар і адміністратор закладу - всі вони вели нелегальну діяльність.

Але провадження відкрито за ст. 270 ККУ «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки».

Максимальне покарання, яке їм тепер загрожує - 8 років в'язниці. Саме такого терміну будуть добиватися прокурори.

Санкція статті передбачає, що діяння, яке спричинило пожежу, в якій загинули люди та було нанесено значну матеріальну шкоду, карається позбавленням волі від 3 до 8 років.

Передбачається, що займання сталося через ремонт газового обладнання. Також говорять про несправність електроприладів.

Сьогодні в Харкові оголосили день жалоби (жертвами пожежі стали 15 осіб), туди прибув Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Реакція Зеленського

Глава держави негайно відреагував на трагедію Він доручив міністрам розібратися у справі: міністрові розвитку громад та територій Олексію Чернишову -  з’ясувати причини надзвичайної події та напрацювати механізми запобігання таким випадкам в майбутньому, міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову – взяти під контроль розслідування.

Органи місцевого самоврядування Зеленський закликав співпрацювати з центральною владою та зробити все необхідне, щоб допомогти родичам загиблих та постраждалим.

Володимир Зеленський висловив щирі співчуття.

Страшна трагедія у Харкові. Через пожежу в будинку для літніх людей є загиблі та потерпілі. За попередніми даними, на...

Опубликовано Володимиром Зеленським Четверг, 21 января 2021 г.

Люди вже дискутують, чи повинен особисто Президент займатися такими справами.

«Людей шкода, але скільки громадян помирає в добу від раку,чи від автопригод,то що теж будете коментувати? чому ви це коментуєте,а наприклад не коментуєте справи що до мітингів по тарифах,або ж що до санкцій одного з очільників СН Дубінського?...чи справи по Татарову?» - зазначили небайдужі громадяни.

Інші ж говорять, що виною високі тарифи на опалення. Розпочалися морози, люди гріються обігрівачами, тому і збільшилася кількість пожеж.

Чиновники дають дозволи на діяльність таких закладів, де не дотримуються правил протипожежної безпеки. Гинуть люди, а у в’язниці ніхто не сидить.

Реакція чиновників

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд зібрався на екстрене позачергове засідання через пожежу в Харкові. Буде створено Державну комісію, що займатиметься цією справою.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова також відреагувала на трагічну подію. Вона зазначила, що справою займається керівник Харківської обласної прокуратури. Попередня причина пожежі – необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Родичам загиблих та всім харків’янам генпрокурор висловила глибокі співчуття.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що пансіонат "Золотий час", котрий згорів у Харкові, був нелегальним та не існував юридично.

Пожежа спалахнула близько 15 години 21 січня. Рятувальники прибули відразу, але людей врятувати не вдалося. Дізнавайтеся подробиці всіх гарячих новин на MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом