Призначення Вітренка міністром: "слуги" збирають голоси, щоб розглянути питання у Раді
Призначення Вітренка міністром: "слуги" збирають голоси, щоб розглянути питання у Раді

Призначення Вітренка міністром: "слуги" збирають голоси, щоб розглянути питання у Раді

Верховна Рада цього тижня розглядатиме питання призначення Юрія Вітренка міністром енергетики. Для цього "Слуга народу" збирає необхідну кількість голосів. 

Про це на пресконференції 25 січня після засідання фракції розповів народний депутат, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"173 голоси депутатів потрібні. Якщо ми завтра або післязавтра матимемо цю кількість, то ми відправляємо це подання прем'єру Денису Шмигалю і він його вносить у Верховну Раду. Таким чином це голосування може бути в середу, четвер, п'ятницю. Завтра точно не може бути, тому що нам ще потрібно сформувати за нього необхідну кількість голосів", - сказав Корнієнко. 

На думку Корнієнка, цього разу у Вітренка буде більше підтримки, бо за цей час він провів певну роботу, результати якої помітні. До того ж, він має підтримку з боку президента Володимира Зеленського. 

Також очільник "слуг" наголосив, що керувати міністерством енергетики повинен повноцінний міністр, а не виконуючий обов'язки.

Нагадаємо, Верховна Рада не зібрала необхідну кількість голосів для призначення Юрія Вітренка віцепрем'єр-міністром - міністром енергетики під час засідання 17 грудня. 

Відомо, що Юрію Вітренку 44 роки, має кілька економічних освіт. Був гендиректором інвестиційної компанії "ЕйВайЕй Кепітал" (AYA Capital), яку заснував ще 2010-го, до роботи в "Нафтогазі". В інтерв'ю Юрій Вітренко заявляв про свою прихильність проєвропейським поглядам, наголосивши, що місце України — в Євросоюзі.

Від 2014 до 2020 року він працював у "Нафтогазі України" комерційним та виконавчим директором. Найгучніша справа, якою займався Вітренко, - суди з російським "Газпромом", які Україна виграла в Стокгольмському арбітражі та отримала мільярді компенсації від РФ.

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader