Українські Севастополь і Сімферополь назвали "російськими": у МЗС налаштовані рішуче
Українські Севастополь і Сімферополь назвали "російськими": у МЗС налаштовані рішуче

Українські Севастополь і Сімферополь назвали "російськими": у МЗС налаштовані рішуче

Російські служби військово-повітряних сил опублікували матеріали, в яких українські міста Сімферополь та Севастополь названі російськими.

У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували на це, звернувшись до ВПС Росії. Про це повідомив представник міністерства Олег Ніколенко. Він звернувся до військово-повітряних сил із проханням та закликом не підтримувати російські «фальшиві наративи».

У МЗС засудили насильство на протестах у Росії

Російські протести не оминули уваги українських дипломатів. Міністерство закордонних справ оприлюднило офіційну позицію України щодо застосування сили проти мирних демонстрантів  та щодо арештів опозиційних політиків у Росії.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

Профільний міністр Дмитро Кулеба закликав не лише засудити дії російської влади, а й  використати всі можливі інструменти, аби вплинути на керманичів країни-агресора. Він додав, що «як міжнародне співтовариство ми повинні виходити за рамки засуджень і використовувати всі інструменти, щоб змусити російську владу припинити насильство над власним народом та агресію проти інших держав».

Очільник МЗС відвідає Донбас

Голова ОБСЄ разом із очільником МЗС України Дмитром Кулебою відвідають Донбас, зокрема КПВВ Золоте. У зоні операції об'єднаних сил ознайомляться з діяльністю моніторингу місії ОБСЄ, а також наслідками бойових дій. Україна стане першою країною, яку Анн Лінде  - очільниця ОБСЄ – відвідає як голова організації.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Резніков заявив, що за Росією офіційно буде закріплено статус "країни-агресора".

Також портал MY.UA писав, що в Росії омонівці чинять справжні звірства. Так, у мережі з'явилося відео, як омонівець ударив ногою жінку, в результаті чого вона впала і вдарилась головою об асфальт.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом