Коломойський програв гучну справу про "пограбування ПриватБанку"
Коломойський програв гучну справу про "пограбування ПриватБанку"

Коломойський програв гучну справу про "пограбування ПриватБанку"

Шведський економіст Аслунд виграв суд проти українського бізнесмена Коломойського.

Андерс Аслунд – шведський економіст із Atlantic Council – виграв у суді справу проти Ігоря Коломойського. Справа стосувалася вимоги українського бізнесмена до Аслунда спростувати його слова про те, що Коломойський - «бандит, який пограбував «ПриватБанк».

Судовий позов Коломойського

Коломойський подав у суд на Аслунда, атакож на видання «Українські новини» та НСТУ через їхні висловлювання про бізнесмена. У серпні минулого року Печерський районний суд зобов'язав економіста Аслунда спростувати заяви щодо Коломойського. Це стосувалося й українських видань, названих вище, які теж значилися відповідачами у справі.

Поворот у справі

21 січня 2021 року справа отримала новий поворот. Так, Київським апеляційним судом було скасоване рішення Печерського суду. Апеляційний суд визнав, що заява Аслунда – це оціночне судження, а не фактичне твердження.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

Які саме фрази вимагав спростувати Коломойський

На одному зі своїх виступів Аслунд заявив, що Коломойський украв п'ять з половиною мільярдів доларів. Також він задався питанням – чому Коломойського не судять.

«Чому немає кримінальної справи проти злодія? Тому що злодій забагато вкрав?», - сказав Аслунд.

Крім цього, Коломойський вимагав спростування фраз із новини УНН. Так, видання вказало, що Аслунд має жорстку позицію щодо українського бізнесмена. Згідно з новиною УНН, Аслунд заявив, що Коломойський повинен сидіти у в'язниці.

Нагадаємо, навесні 2019 року керівництво «ПриватБанку» заявило про мільярдні збитки, які принесли бізнесмени Коломойський та Боголюбов, оскільки за гроші банку вони скуповували нерухомість в США.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв про новий виток у справі Шеремета. 

Також портал MY.UA писав, що "ПриватБанк" знову потрапив в неприємну ситуацію.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом