Доказів для закриття "каналів Медведчука" було достатньо ще за президентства Порошенка - Аваков
Доказів для закриття "каналів Медведчука" було достатньо ще за президентства Порошенка - Аваков

Доказів для закриття "каналів Медведчука" було достатньо ще за президентства Порошенка - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що у 2018 році було достатньо підстав, щоб заблокувати канали "112 Україна", NewsOne, Zik.

Про це він сказав 4 лютого у відповідь на питання співголови депутатської групи "За майбутнє" Тараса Батенка в ефірі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Батенко: "Це питання (запровадження санкцій проти телеканалів. - Ред.), яке стосується двох президентів. Одного колишнього і одного нинішнього чинного. Знаєте, це рішення було на часі, але воно було на часі вже у 2018 році, коли Верховна Рада ухвалювала відповідну постанову... Це питання про політичний страх. Це питання про політичну вигоду і політичну волю. Це питання про національну безпеку, про рейтинги і про майбутні вибори. А тепер можна розшифрувати. Знаєте, Наполеон Бонапарт колись сказав свого часу, що я трьох газет боюсь більше, ніж тисячі штиків. Ну, друзі, кожен президент, кожен глава держави так чи інакше боїться медіа. Давайте накладемо 2018 рік, що таке було 2018 року при всій повазі до моїх колег, які належать до інших політичних сил, зокрема дуже патріотичних. У 2018 році, Арсене Борисович, достатньо було доказів чи не достатньо?"

Аваков: "Як на мене, достатньо".

Батенко: "Якщо достатньо, чому тоді чинний президент України Петро Олексійович Порошенко, які ще 7 місяців був президентом країни, не наклав санкції відповідно на ці три телеканали. Це питання політичного страху чи це була політична вигода? Я вважаю, що в цьому рішенні президента Зеленського однозначно є питання політичної волі. Безумовно, ми можемо сперечатися, чи це питання рейтингів, чи це питання майбутніх виборів і так далі. Ми можемо сперечатися, чи це підніме рейтинг ОПЗЖ чи зараз опустить. Ми можемо сперечатися, чи пришвидшить розпуск парламенту чи щось інше. Звичайно, немає сумніву в тому, що нічим не закінчиться питання ініціювання імпічменту президента. Але, безумовно, що ми вітаємо такий крок, який давно вже був доспілий, яке вітає патріотичне українське суспільство. Я думаю, давно треба було наводити лад з політичним тероризмом на українському інформаційному просторі в умовах війни".

Аваков: "Пане Батенко, об'єднайтеся".

Батенко: "Ми тільки за".

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким запроваджуються санкції щодо нардепа від "Опозиційної платформи — за життя" Тараса Козака, а також 8 компаній, до складу яких входять телеканали Newsone, "112 Україна" та ZIK. Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року, санкції введені терміном на п'ять років. 

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader