Україна на вирішальному етапі отримання вакцини: Максим Степанов назвав постачальника
Україна на вирішальному етапі отримання вакцини: Максим Степанов назвав постачальника

Україна на вирішальному етапі отримання вакцини: Максим Степанов назвав постачальника

Україна одна з країн, яка не втрачає надії на отримання та підтвердження інформації щодо постачання вакцини від коронавірусної інфекції. Кожного дня державою здійснюються всі можливі переговори, щоб хоча б на тиждень наблизити Україну до бажаного результату і це спрацювало, Україна отримала підтвердження на надання 12 мільйонів доз вакцини від коронавірусної інфекції. Цим результатом поділився Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці у фейсбук.

За оприлюдненими даними від Максима Степанова, стає відомо, що Україна отримає 12 мільйонів доз вакцини вже в лютому 2021 року і це є результатом тривалої роботи всієї команди Міністерства охорони здоров'я України.

Вакцина розроблена

«Вакцини, які ми отримаємо, розроблені за участі компаній AstraZeneca (Великобританія та Оксфордський університет), а також NovaVax (США) і виробляються лише за ліцензійними угодами на потужностях Serun Institute (Індія)», - зазначив у своєму дописі Максим Степанов.

Приєднуйтесь до нашого каналу ViberЧитайте нас в Telegram!

Також Міністр охорони здоров'я України зазначив, що вакцину наша країна отримуватиме лише за одним контрактом між Serun Institute і Crown Agents. Попри все, Україна отримає не лише довгоочікувану вакцину від коронавірусної інфекції, а й дозвіл, що дозволить екстрене медичне застосування даної вакцини. Обіцяні терміни надходження вакцини коливаються в районі середини та кінця лютого, а це вже через два тижні.

Угода на завершальному етапі

Угода між Україною та Serun Institute і Crown Agents знаходиться на завершальному етапі, що включає в себе узгодження технічної частини, тобто транспортування та терміни постачання, які найближчим часом будуть підписані і знаходитимуться на завершальному етапі – отримання самої вакцини.

Також у своєму дописі Максим Степанов зазначив, що вакцинування громадян України буде здійснюватися виключно безпечною вакциною для здоров'я людей і наголосив, що Міністерство охорони здоров'я вже готується до початку боротьби з пандемією на більш вищому рівні, ніж це відбувається зараз.

Варто нагадати, що на одному з випусків «Свободи Слова Савіка Шустера» Максим Степанов закликав політиків перестати коментувати питання вакцинування в Україні, оскільки вони не компетентні в цьому питані, а для надання та інформування українців є спеціальні, компетентні органи які можуть при зверненні до них надати повну та змістовну інформацію.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що у світі вже майже три місяці триває вакцинація від коронавірусу. Як обіцяли  політики, в лютому повинна дійти черга й до українців.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом