Арестович став на захист Кравчука: виступ на російському телебаченні був спланованою акцією
Арестович став на захист Кравчука: виступ на російському телебаченні був спланованою акцією

Арестович став на захист Кравчука: виступ на російському телебаченні був спланованою акцією

В прямому ефірі «Реальної політики» на каналі «Україна 24» Олексій Арестович зазначив, що нове загострення на Донбасі невідворотне. Рано чи пізно війна спалахне знову, оскільки, на думку речника ТКГ, Кремль не залишить спроб придавити українців силою.

Олексій Арестович зазначив, що російська сторона продовжує вести проти України інформаційну війну, тож не слід засуджувати Кравчука за виступ на російським телеканалі.

Позиція Арестовича щодо вчинку Кравчука

Леонід Макарович чудово знав на що він йде і розумів, що його будуть жорстко критикувати. Але це було зроблено з певною метою.

 Голова української сторони в Тристоронній контактній групі намагався донести російській аудиторії українську точку зору. Росіяни не дивляться українське телебачення, вони дивляться російське. Для них закритий доступ до оцінки проблеми з інших ракурсів.

Кравчук, як пояснив Арестович, використав можливість, яка йому випала, щоб зайти на ворожу територію і донести українську точку зору.

В тому, що одночасно до ефіру підключили Дениса Пушиліна, який для самого Кравчука є терористом, його вини немає.

«Його ж ніхто не запитував і не попереджав про це» - зазначив Арестович.

На питання чи міг би Леонід Кравчук відмовитися від участі в ефірі програми «60 хвилин» на телеканалі «Росія -1» Арестович відповів ствердно. Але також додав, що відмовитися було легшим рішенням. Кравчук вирішив використати ефір, щоб довести правоту України та відстояти свою думку.

«Ну, що ми повинні тепер санкції проти нього ввести?» - іронічно запитав Олексій Арестович.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Сценарії загострення

Олексій Арестович не взявся називати точну дату початку нової фази конфлікту на Сході, але вказав, що за певними ознаками можна очікувати на такий поворот вже весною або влітку цього року.

Речник ТКГ виступив на захист Президента України Зеленського. Він пригадав, як на початку каденції Зеленського говорили, що «він здасть все Кремлю».

Пройшло 1,5 роки, продовжив Арестович, і нічого не здали, абсолютно. Прокоментував політик і візит Зеленського до Арабських Еміратів.

Президент поїхав не домовлятися про якісь здачі, а підписав оборонну угоду.

«Робота в нього така» - зазначив Арестович.

Сценаріїв загострення конфлікту з Росією багато. Арестович описав кілька з них.

Росія може інтенсифікувати дії, щоб були загиблі. В такому випадку менш стійка частина суспільства почне тиснути на владу за принципом «робіть хоч що-небудь, бо помирають люди».

Масштабного танкового прориву на чернігівському напрямку, за словами Арестовича, очікувати не варто. У Кремля немає ні сил, ні засобів, щоб провести успішну повномасштабну операцію проти України.

Росія може також піти на такий політичний крок, як визнання ОРДЛО самостійними одиницями, як Абхазію чи Осетію. Також вони можуть і далі натякати на анексію.

Арестович наголосив, що заяви Лаврова про те, що РФ не боїться розірвати всі стосунки з ЄС та прямі образи в обличчя дипломату від ЄС Джозепу Боррелю свідчать про те, що країна готується до загострення конфлікту.

Нагадуємо, сайт новин MY.UA писав про те, що на Донбасі знову гинуть українські військові.

В Офісі Президента вже почали обговорювати кінець перемир'я. Читайте всі свіжі новини про ситуацію на Сході на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом