Кива оголосив початок збору підписів за імпічмент президента Зеленського
Кива оголосив початок збору підписів за імпічмент президента Зеленського

Кива оголосив початок збору підписів за імпічмент президента Зеленського

Розпочався збір підписів за імпічмент президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомив народний депутат України від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива на своїй особистій сторінці в мережі Фейсбук.

"Історичний момент" для Киви

Цю подію Кива вважає знаковою – у своєму пості він назвав її «історичним моментом». Також нардеп прикріпив фото, де він розписується у бланкові за відставку Зеленського. Судячи зі світлини, документ вже підписали дев'ятеро народних обранців.

ОПЗЖ за відставку Зеленського

Нагадаємо, що партія «Опозиційна платформа – За життя» виступила за імпічмент президента Володимира Зеленського після блокування трьох проросійських каналів в Україні.

Тоді з трибуни Верховної Ради виступив Вадим Рабінович – народний депутат з ОПЗЖ. Він ініціював імпічмент Зеленському через введення санкцій проти телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK. Зеленський наклав санкції на нардепа Тараса Козака та ці канали, які де-юре належать Козаку. Таке рішення виявилося резонансним і викликало багато обговорень як в політичних колах, так і серед простих українців.

Стрічка новин України та світу, новини політики в нашому Viber!

Найбільше критикували рішення президента саме в ОПЗЖ.

Рабінович повністю розкритикував політику Зеленського, назвавши його дії фашизмом. Нардеп переконував з трибуну, що Зеленський просто намагається заткнути рота тим, хто говорить народу правду. На думку Рабіновича, це якраз підсанкційні телеканали.

«Сьогодні вночі (а чорти завжди діють вночі) вперше за всю історію існування незалежної України було здійснене вимкнення одразу трьох провідних інформаційних телеканалів. За день до цього СБУ здійснила провокації проти групи телеканалу в Телеграмі. Скажу більше, влада, яка зрослася зі справжніми злодіями, дала команду вбивати незалежних журналістів», - виголосив Рабінович з трибуни.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Зеленський може забути про другий президентський термін. Як до цього причетний Вітренко - читайте в матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що Зеленський за 2020-й рік витратив кілька десятків мільйонів на перельоти.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом