Форум «Україна 30» назвали спробою замилити українцям очі
Форум «Україна 30» назвали спробою замилити українцям очі

Форум «Україна 30» назвали спробою замилити українцям очі

В Києві триває триденний всеукраїнський форум «Україна 30. Платіжки». Цього разу влада говорить з громадянами на тему справедливих тарифів та енергетичної незалежності. Представники влади разом з міжнародними експертами обговорюють питання тарифної політики та порядку тарифних нарахувань.

Тарифи на тепло та електроенергію – одне з найактуальніших питань. Тому ця тема стала наступною після коронавірусу.

Телеграм-канал «Легітимний»  повідомляє, що темами форумів «Україна 30» далі стануть тема інформаційної безпеки, Криму і Донбасу, мови, культури (кіно, музика), релігії, військової безпеки і НАТО. Загалом заплановано провести 30 форумів кожного тижня впродовж наступних місяців.

Всі форуми носять інформаційний ознайомлюючий характер.  На думку деяких ЗМІ мета їхнього проведення - створення ілюзії діалогу влади з суспільством, картинки того, що влада вирішує складні питання.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Всеукраїнський форум «Україна 30. Платіжки»

За словами учасників форума, шлях до енергетичної незалежності має свою ціну і це відображається в платіжках за електроенергію. Представники уряду намагалися з’ясувати чи обґрунтовані тарифи в Україні.

Міністр розвитку общин і територій розповів у своєму виступі на форумі про тарифну політику та про те, як надати українцям якісні послуги за оптимальну ціну.

Держава планує створити інспекційний орган, який буде контролювати якість даних послуг.

«Наприкінці листопада у Верховній Раді зареєстровано 2 законопроекти, прийняття яких дозволить створити Державну житлово-комунальну інспекцію. Це буде арбітр у відносинах споживача з виконавцями послуг» - наголосив міністр.

Позитивний ефект від роботи нової установи має, в першу чергу, відчути кінцевий споживач. До повноважень інспекції будуть входити перевірка економічного обґрунтування тарифів на комунальні послуги, слідкування за якістю наданих послуг.

Учасники форума пояснили принципи роботи ринку газу, логіку прийняття рішень щодо підвищення тарифів, як обрати надійного постачальника та розповіли про механізми отримання субсидій.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що програма субсидій повністю забезпечена. Програму постійно аналізують за трьома критеріями: тарифи, доходи людей і кількість домогосподарств, які є в цій програмі.

В лютому, коли є регульована ціна на газ, картина виглядає значно краще, ніж в січні. В минулому місяці, за словами Лазебної, ситуація була близькою до критичної.

Критика форуму

Олексій Кучеренко, народний депутат від «Батьківщини», який був міністром з питань житлово-комунального господарства в другому уряді Тимошенко, досить скептично налаштований стосовно проведення форуму.

Політик зазначив, що метою цього проекту є залучення «своїх» експертів за гроші спонсорів, таких як НАК «Нафтогаз», щоб переконати людей в тому, що ціна на газ буде неминуче зростати.

Цей факт люди повинні усвідомити і сприйняти, як данність, платити податки, щоб держава збирала гроші на субсидії і залучила до цієї програми більше людей. Але ціну на газ чіпати не будуть, впевнений Кучеренко, оскільки це не вигідно певним впливовим людям в країні.

Депутат вирішив більше навіть не витрачати часу на перегляд цієї вистави.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Володимир Зеленський анонсував проведення щотижневих всеукраїнських форумів з важливих питань.

Кабмін підписав меморандум з місцевою владою в Україні стосовно тарифів до кінця опалювального сезону. Читайте всі свіжі новини політики на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом