Кравчук зробив жорстку заяву щодо ситуації на Донбасі: "Вони ведуть реальну війну"
Кравчук зробив жорстку заяву щодо ситуації на Донбасі: "Вони ведуть реальну війну"

Кравчук зробив жорстку заяву щодо ситуації на Донбасі: "Вони ведуть реальну війну"

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук визнав, що на Донбасі йде реальна війна, а не антитерористична операція.

Леонід Кравчук заявив, що треба називати речі своїми іменами. Це стосується ситуації на Сході України. За словами Кравчука, там зараз реальна війна, а не антитерористична операція (АТО).

Діяти треба адекватно, а місцями жорстко

Перший президент України закликає діяти системно і не давати жодного шансу й можливості нашим опонентам (Росії) подумати, що Україна поступиться національними стратегічними інтересами. Кравчук підкреслив, що цього не було й не буде ніколи. Однак для цього треба діяти адекватно і, насамперед, називати речі своїми іменами.

«Коли ми кажемо про війну на Донбасі, то не можна говорити: «Вони нас провокують, і стріляють, і вбивають». Це дивне формулювання. Як це провокують і вбивають? Ми маємо говорити, що вони ведуть проти України реальну війну, порушують домовленості про всеосяжну тишу, а не провокують», - сказав Леонід Кравчук.

Стрічка новин України та світу, новини політики в нашому Viber!

Політик переконаний, що війну треба називати війною, а не «якимось АТО».  Крім називання речей своїми іменами, Кравчук заявив, що Україна має діяти жорстко там, де потрібно. А в деяких ситуаціях, на думку, Кравчука, треба діяти гнучко і все обговорювати.

Допуск на окуповані території інспекції МАГАТЕ

Нагадаємо, що Леонід Кравчук вимагає від окупантів допустити на Схід Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ). Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ. Борис гризлов не відповів на питання Кравчука про допуск МАГАТЕ в Донецьк та Луганськ. 

Україна залишає за собою право звертатися до міжнародної спільноти з тим, щоб тиск на Росію був посилений, а інспекція МАГАТЕ була проведена.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Леонід Кравчук також розповів про загострення ситуації на Донбасі із втратами.

Також портал MY.UA писав, що Арестович став на захист Кравчука.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны