Степанов повідомив про відвантаження першої партії вакцини в Україну
Степанов повідомив про відвантаження першої партії вакцини в Україну

Степанов повідомив про відвантаження першої партії вакцини в Україну

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов самостійно здійснив контроль відвантаження першої партії вакцини, яка повинна відправитися до України. 

Про це стало відомо з офіційної сторінки Фейсбук Максима Степанова.

За наданою інформацією, стає відомо, що перша партія вакцини від коронавірусної хвороби AstraZeneca (CoviShield) зараз завантажується з заводу виробника в індійському місті Пуне і направляється до вантажного літака.

Вакцина вже в дорозі

Зокрема, міністр охорони здоров'я зауважив, що вакцина відразу не буде спрямована до України, а транспортується до Мумбая.

«Виділена партія вакцини  має подолати достатньо складний шлях, оскільки спочатку літак відправиться до Мумбая з зупинкою в Стамбулі і лише через декілька днів буде в Україні», - розповів Максим Степанов.

Також міністр охорони здоров'я України вказав, що під час транспортування, перевезення та розвантаження вся вакцина знаходиться у відповідних умовах з дотриманням температурних режимів, адже це є найважливішим у її подальшому застосуванні.

Хто виробник препарату

Максим Степанов також пояснив, що Oxford/AstraZeneca являється спільною розробкою Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZeneca. Потужна виробнича база зазначених представників розташована в Індії.

«Та вакцина, яку ми зараз отримали і готуємо до відправки випускається виробником під назвою CoviShield», - уточнив Степанов.

Також він запевнив, що отримана вакцина пройшла всі необхідні етапи випробувань, рекомендована ВООЗ і перекваліфікована в ряд вакцин екстреного використання. За інформацією Максима Степанова, цей виробник постачає свій продукт, а саме вакцину від коронавірусної хвороби, до 140 країн світу.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Зазначимо, що напередодні кінцевого рішення щодо постачання вакцини в Україну, міністр охорони здоров'я разом з регіональними представниками провели остаточну розмову і затвердили останні кроки співпраці.

Ізраїль, використовуючи вакцину від коронавірусної інфекції, знизив рівень інфікованих майже на 96% відсотків, тому такі результати не можуть тішити світ.

Україна на даний момент лише очікує першу партію доз вакцини, але вже повністю готова розпочати перший етап вакцинування. МОЗ проведено досить великий обсяг роботи з підготовки, тому маємо надію, що всі підготовлені етапи та процеси будуть відбуватися за встановленим планом.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що 18 лютого, майже опівночі Максим Степанов сів на літак та полетів до Індії. Міністр вирішив особисто привезти звідти першу партію вакцини.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом