12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В українських курсантів "свято живота": відтепер у їдальні можна обирати страви до смаку
В українських курсантів "свято живота": відтепер у їдальні можна обирати страви до смаку

В українських курсантів "свято живота": відтепер у їдальні можна обирати страви до смаку

Українських курсантів-прикордонників порадували нововведеннями у їдальні. Тепер вони можуть обирати собі страви до смаку.

У вівторок, 23 лютого, у Державній прикордонній службі України поділилися хорошою новиною. Відтепер курсанти прикордонного вишу зможуть обирати собі страви в їдальні. Нововведення запрацювало в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, що розташована в місті Хмельницький.

Експеримент в їдальні виявився вдалим

Раніше в їдальні академії пропонували тільки один варіант страви: щось одне не перше, якась інша страва на друге. Пізніше в академії вирішили поекспериментувати – додали альтернативну першу страву. Могли, наприклад, запропонувати курсантам на перше як борщ, так і суп. Експеримент сподобався курсантам, і тепер альтернативу додали до всіх страв у їдальні.

Старший кухар сержант Людмила Нестерук розповідає, що тепер у їдальні можна вибрати суп або борщ, рибну чи м’ясну котлету, макарони або гречку, а також є два салати на вибір.

Сержант Нестерук підкреслила, що спрогнозувати, яку страву обиратимуть більше, не можна. Зазвичай страви готують у  відношенні 50/50. Навантаження на кухарів у їдальні збільшилося, проте їм допомагає нове обладнання: на кухні побільшало плит, котлів та електросковорідок.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства в нашому Viber!

На цьому в академії не зупиняються

Удосконалювати харчування курсантів у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького будуть і надалі. Так, влітку планують розширити асортимент фруктів. Планується також внесення в раціон курсантів вареників. Для цього спеціально хочуть придбати обладнання для їхнього виробництва.

Курсанти задоволені такими нововведеннями. «Кожного дня, кожного прийому їжі у нас є вибір. Я найбільше полюбляю смажену рибу із картоплею», - говорить один із курсантів.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як працюватимуть навчальні заклади під час адаптивного карантину.

Також портал MY.UA писав, що Олег Ляшко закликав студентів "потрясти з вікна". Він згадав свої студентські роки.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом