Доба на Донбасі: в ООС повідомили сумну для всієї України новину
Доба на Донбасі: в ООС повідомили сумну для всієї України новину

Доба на Донбасі: в ООС повідомили сумну для всієї України новину

Незважаючи на введений режим перемир'я, на Донбасі позиції українських військових так само піддаються ворожим обстрілам, в результаті яких гинуть наші бійці.

Не став винятком і останній день зими, 28 лютого.

Добу на Донбасі: лав ЗСУ понесли втрати

В результаті одного з таких обстрілів на Донбасі ряди ЗСУ порідшали на одного українського захисника. Всього за минулу добу, 28 лютого, було зафіксовано сім порушень режиму тиші бойовиками.

Відповідну інформацію повідомили співробітники штабу ООС.

Зокрема, в результаті обстрілу бойовиками поблизу Піщовика на Донбасі 28 лютого загинув один військовослужбовець України.

Біля цієї території бойовики відкрили вогонь, використовуючи 120 мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецьку та снайперську зброю.

Крім цієї ділянки обстріли велися неподалік від населеного пункту Широкіно і Водяне на Приазов'ї, де був помічений безпілотник, керований бойовиками, який приглушили завдяки засобам радіоелектронної боротьби.

Також обстріли велися недалеко від Верхнеторецька. Згідно з даними штабу, українськими військовими відкривався вогонь у відповідь.

Що не так з "перемир'ям" на Донбасі

Як відомо, режим припинення вогню на Донбасі було введено ще 27 липня. Тим не менш, протягом останніх тижнів на цій території кількість обстрілів, навпаки, зросла.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

На думку Президента України Володимира Зеленського, таким чином Кремль намагається тиснути на Україну для повороту переговорів ТКГ в потрібний для РФ бік.

У свою чергу, у головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака інша думка. Так, він пов'язує активізацію обстрілів з запланованими засіданнями Тристоронньої контактної групи.

На сайті MY.UA зібрані найбільш актуальні новини України та світу.

Раніше ми писали про те, коли у Зеленського прогнозують закінчення війни на Донбасі.

Також ми повідомляли, що Кравчук зробив досить жорстку заяву про те, що відбувається на Донбасі.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом