17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Учені в захваті від побаченого, виявили рештки невідомого раніше гіганта
Учені в захваті від побаченого, виявили рештки невідомого раніше гіганта

Учені в захваті від побаченого, виявили рештки невідомого раніше гіганта

Вченими-палеонтологами на території Патагонії в Аргентині були знайдені останки титанозавра, який виявився найдавнішим зі знайдених у всьому світі.

Відповідну інформацію 28-го лютого повідомило видання про палеонтологію Ameghiniana.

Детальніше про знахідку учених

Фахівцями в південно-східній стороні від Неукена були виявлені скам'янілості кісток великого травоїдного динозавра, який належав до невідомого до цього моменту виду.

Свої розкопки експерти почали після того, як в 2014-му році виявили кілька фрагментів скелета динозавра, якого назвали Ninjatitan zapatai.

Наша стрічка новин - у Telegram!

За словами вчених це відкриття є дуже цінним, зокрема, через належність цього динозавра до нового виду титанозаврів. До того ж експерти заявляють, що знайдений екземпляр є найстарішим зі всіх їм раніше відомих зразків даного виду.

За інформацією палеонтологів, довжина виявленого динозавра становила 20 м. Скам'янілі кістки цього гіганта мають вік 140 млн років. Примітно, що до цього відкриття науково було доведено існування цих динозаврів 120 млн років тому.

На думку вчених, за віком знайденого зразка можна стверджувати про появу титанозаврів ще на початку крейдяного періоду. До того ж, ця знахідка стала підтвердженням гіпотези про зародження цих тварин на території стародавнього суперконтиненту Гондвана.

Що відомо про титанозаврів

Титанозаври - це рослиноїдні динозаври, довжина яких сягала від 9 до 12 м, а вага - близько 13 т.

Стрічка новин України та світу - в нашому Viber!

Цей вид динозаврів був поширений приблизно 70 млн років тому в нинішніх Південній Америці, Південно-Східній Азії і південній Європі.

На сайті MY.UA ви знайдете і інші новини з області науки.

Раніше ми повідомляли, що археологи наткнулися на дивну знахідку під час розкопок у міста Лоян, яке знаходиться в китайській провінції Хенань.

Також портал MY.UA писав, що антропологи виявили останки гіганта, які завели їх в глухий кут.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом