"Безболісна процедура": очільник ДПСУ вакцинувався від COVID-19 разом з іншими прикордонниками
"Безболісна процедура": очільник ДПСУ вакцинувався від COVID-19 разом з іншими прикордонниками

"Безболісна процедура": очільник ДПСУ вакцинувався від COVID-19 разом з іншими прикордонниками

Сергій Дейнеко став першим серед прикордонників, хто отримав щеплення від коронавірусу.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко вакцинувався від коронавірусної інфекції COVID-19. Сталося це під час робочої поїздки в район операції Об’єднаних сил у місті Сєвєродонецьк Луганської області. Йому зробили щеплення у 59-му військовому мобільному госпіталі препаратом Covishield (Oxford/AstraZeneca) індійського виробництва.

Про це у середу, 3 березня, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Дейнеко став першим серед прикордонників, хто отримав щеплення від COVID-19.

"Власним прикладом керівник прикордонного відомства показав необхідність вакцинації, яка допоможе долати пандемію. Він закликав підлеглих не боятися процедури і робити щеплення від небезпечної хвороби", - йдеться в повідомленні.

"Коли є сумніви, коли є вагання – командир має бути першим. Впевнений, що решта прикордонників побачать, що в цьому немає нічого страшного і краще вакцинуватися", - заявив  Сергій Дейнеко.

Він зазначив, що особисто ще не перехворів на коронавірус.

Разом з головою ДПСУ вакцинацію також пройшли і військовослужбовці Луганського прикордонного загону, зокрема, командир частини Юрій Петрів та семеро військовослужбовців за контрактом, серед яких дві жінки.

"Перед щепленням всі дали згоду на вакцинацію, їм провели необхідний огляд – була виміряна температура, тиск та сатурація. По завершенню процедури всі почувалися добре, як і до щеплення. Всі прикордонники зауважили - процедура безболісна", - резюмували в ДПСУ.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський як Верховний головнокомандувач вакцинувався від коронавірусу препаратом Covishield разом з військовими ООС 2 березня.

А 1 березня вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Зробив він це у прямому ефірі у столичній Олександрівській лікарні. Так, очільник МОЗ став першим чиновником, який отримав щеплення.

Також щеплення вакциною Covishield отримав заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Усі охочі отримати щеплення від коронавірусу тепер можуть стати в чергу на вакцинацію

Можна зателефонувати до контакт-центру МОЗ або записатися до листа-очікування через застосунок "Дія" та оновити його. Нині кількість охочих понад 45 тисяч, але від початку імунізації в Україні прищепилися від коронавірусу наразі лише трохи більше трьох тисяч українців. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом