Хто скільки отримає після індексації пенсії з 1 березня
Хто скільки отримає після індексації пенсії з 1 березня

Хто скільки отримає після індексації пенсії з 1 березня

З приходом весни багато пенсіонерів зраділи, адже з 1 березня була проведена індексація пенсійних виплат.

Вже з 4 березня Пенсійний фонд почне нараховувати пенсії по-новому. Постанову про підвищення пенсій Кабінет міністрів прийняв ще 22 лютого 2021 року. Пенсії вирішено перерахувати із застосуванням коефіцієнта зростання середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески в розмірі 1,11.

Перерахунок буде автоматичним

Таким чином індексація пенсій відбудеться за віком, за вислугу років, по інвалідності, а також у зв'язку з втратою годувальника. Перерахунок пенсій зроблять автоматично, адже вся інформація про пенсіонерів є у Пенсійному фонді.

Показник збільшення пенсій обчислено на рівні 11% і враховано зростання цін за попередній рік і зростання середньої зарплати, з якої сплачено страхові внески.

Інші актуальні новини - у нашому Telegram!

В цілому, тим кому пощастило, пенсії підвищаться приблизно на 300 гривень. У той же час мінімальне підвищення пенсій становитиме 100 гривень. Тобто, ті категорії пенсіонерів, які потрапили в перелік на підвищення пенсій, однозначно будуть отримувати додаткові 100 гривень, а може і 300 гривень. У Пенсійному фонді вже заявили, що в кожному окремому випадку будуть різні підвищення і різні показники.

Пощастить восьми мільйонам пенсіонерам

У Кабінеті міністрів запевняють, що підвищення пенсій торкнеться мінімум 8 мільйонів осіб. Мінімальна пенсійна виплата буде підвищена до 2200 гривень.

У свою чергу не буде проведена індексація пенсій державним службовцям, науковим працівникам, помічникам народних депутатів, а також тим, хто отримує спеціальні пенсії або знаходиться на довічному утриманні – судді чи прокурори. Крім того, індексація пенсій не торкнеться тих, кому пенсії нарахували в 2019-2021 роках.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив щеплення проти коронавіруса.

Посол України в Ізраїлі домовився про постачання додаткових 10 млн доз вакцини проти ковида. Читайте більше новин медицини на порталі MY.UA.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом