На порозі третьої хвилі: Степанов заявив, що медична система готова до всплеску коронавірусу
На порозі третьої хвилі: Степанов заявив, що медична система готова до всплеску коронавірусу

На порозі третьої хвилі: Степанов заявив, що медична система готова до всплеску коронавірусу

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що медична система України готова до третьої хвилі коронавірусу.

Про це він повідомив 3 березня під час брифінгу.

"Останній локдаун, адаптивний карантин, активне зонування регіонів та зимові канікули дали змогу нам реалізувати дві мети - зменшити згубний вплив (ред. - коронавірусу) на соціально-економічні зв’язки в Україні та підготувати медичну систему до надскладної задачі з тотальної вакцинації людей. Не секрет, що світ стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу, наша медична система готова до неї, але висоту хвилі ми можемо злагодити", - заявив очільник МОЗ.

Степанов додав, що подолати нову хвилю COVID-19 допоможе вакцинація населення.

Варто зазначити, що про третю хвилю коронавірусу сьогодні, 3 березня, також заявив і голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні стартувала вакцинація населення від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 

1 березня від коронавірусу у прямому ефірі вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Очільник МОЗ став першим з чиновників, хто отримав щеплення від COVID-19. 2 березня під час робочої поїздки на Донбас щеплення отримав президент Володимир Зеленський.

Відео Новини світу: у ВООЗ заявили, що покінчити з коронавірусом цього року не вдасться

Покінчити з коронавірусом цього року – не реально. Про це заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я. Число заражень у світі знову зростає через поширення нових штамів, послаблення карантину та втрату пильності. Тим часом, у світі активно триває вакцинація. Що стало відомо про щеплення Дональда Трампа і чому у Франції від вакцин відмовляються працівники будинків для літніх – дивіться далі.  

Новини світу: у ВООЗ заявили, що покінчити з коронавірусом цього року не вдасться
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
loader
loader