Вакцини від коронавірусу CoviShield і Oxford-AstraZeneca є ідентичними - посол Великої Британії
Вакцини від коронавірусу CoviShield і Oxford-AstraZeneca є ідентичними - посол Великої Британії

Вакцини від коронавірусу CoviShield і Oxford-AstraZeneca є ідентичними - посол Великої Британії

Посол Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що індійська вакцина проти коронавірусу CoviShield, якою наразі щеплюють українців, і Oxford-AstraZeneca є ідентичними.

Про це дипломатка повідомила у Twitter.

"Вакцини: фактчек. Вакцина від COVID-19 CoviShield і вакцина Oxford-AstraZeneca AZD1222 є ідентичними. CoviShield – це ліцензійна назва AZD1222, виробленої в Індії", - зазначила вона.

За словами Сіммонс, будь-яке припущення, що вакцина CoviShield, що використовується в Україні, відрізняється за формулою з Oxford-AstraZeneca, є "категорично неправильним".

Вакцини: фактчек. Вакцина від COVID-19 Covishield і Oxford-AstraZeneca AZD1222 є ідентичними. Covishield – це ліцензійна назва AZD1222, виробленої в Індії. Припущення, що вакцини AZ/Covishield, що використовуються в , відрізняються за формулою, є категорично неправильним.

— Melinda Simmons (@MelSimmonsFCDO) March 3, 2021

Нагадаємо, 24 лютого в Україні стартувала вакцинація населення від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 

1 березня від коронавірусу у прямому ефірі вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Очільник МОЗ став першим з чиновників, хто отримав щеплення від COVID-19. 2 березня під час робочої поїздки на Донбас щеплення отримав президент Володимир Зеленський. Усього станом на 3 березня вже провакциновано 6 888 українців.

Відео Що відомо про вакцину "CoviShield", яку привезли в Україну

Вакцину, яку доправили з Індії, зареєстрував в Україні не виробник Серум Інститут,  а компанія посередник: "Грейс оф год", що в перекладі, українською, звучить, як:  "Милість Божа". За реєстраційними документами "Милість Божа" існує лише три місяці, а її статутний фонд 28 тисяч гривень. На запит "Спецкору", в Міністерстві охорони здоров'я підтвердили, що ТОВ "Грейс оф год" є власником реєстраційного посвідчення вакцини Ковішилд в Україні. Однак це не вибір української сторони. Саме цю компанію для реєстрації, наполягає міністр Степанов, вибрав індійський виробник. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Що відомо про вакцину "CoviShield", яку привезли в Україну
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
loader
loader