Мер Івано-Франківська вакцинувався від COVID-19 у прямому ефірі, бо "є зайва вакцина"
Мер Івано-Франківська вакцинувався від COVID-19 у прямому ефірі, бо "є зайва вакцина"

Мер Івано-Франківська вакцинувався від COVID-19 у прямому ефірі, бо "є зайва вакцина"

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у Центральній міській клінічній лікарні в прямому ефірі вакцинувався від COVID-19. 

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я дав публічну згоду на вакцинацію, бо вона виключно добровільна. Є зайва вакцина і для того, щоб розвіяти сумніви, я вирішив вакцинуватись", - сказав перед щепленням Марцінків.

На відео показали також, що Марцінків щеплювався саме вакциною CoviShield, котру офіційно привезли в Україну. Також міський голова Івано-Франківська закликав усіх вакцинуватися, оскільки це єдиний та ефективний спосіб протидіяти коронавірусу.

"Для нашого міста, області дуже важливо подолати цю пандемію", - сказав Марцінків.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні стартувала вакцинаціявід коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. 

Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 

Також 1 березня від коронавірусу у прямому ефірі вакцинувавсяміністр охорони здоров'я Максим Степанов. Очільник МОЗ став першим з чиновників, хто отримав щеплення від COVID-19. 2 березня під час робочої поїздки на Донбас щеплення отримавпрезидент Володимир Зеленський

Станом на 4 березня 2021 року в Україні від коронавірусу вже щеплено9 568 осіб.

Відео Новини України: як відбувалася вакцинація президента Зеленського

Перед зустріччю з президентом Європейської Ради Зеленський, як і обіцяв, зробив щеплення від коронавірусу у військовому шпиталі в Сєверодонецьку. Разом із ним добровільно щепилися і військові.  Перед уколом президенту провели інструктаж, виміряли сатурацію легень і тиск. Лікарі попередили про можливе підвищення температури після вакцинації.

Новини України: як відбувалася вакцинація президента Зеленського
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Марія Бойко
Источник материала
loader
loader