Прикарпатець підкорив засніжену Говерлу на велосипеді
Прикарпатець підкорив засніжену Говерлу на велосипеді

Прикарпатець підкорив засніжену Говерлу на велосипеді

Мешканець Івано-Франківська здійснив екстремальну мандрівку зимовими Карпатами - на засніжену Говерлу від піднявся на велосипеді. І хоча більшу частину підйому велосипед йому довелося нести на плечах, чоловік не жалкує, що наважився на таке і сприйняв це як тренування перед сезоном.

Про це йдеться в ТСН.Ранок.

Мандрівники, які зустрічаються Роману Шутці дорогою, мало шиї не звертають, проводжаючи його здивованими поглядами.  «Незвична картинка - бачити велосипедиста на Говерлів принципі, а взимку - тим більше», - каже Роман.

Понад 7 км від закарпатської Лазещини до самого верхів'я Говерли. Пішки туристи долають цей підйом години за 3. Роману ж знадобилося майже удвічі більше часу. Адже частину шляху -  двоколісний транспорт довелося нести на плечах. «Там були такі умови, що стежка шириною до пів метра і збоку глибокий сніг – вище коліна, вище поясу. Тож вести його не виходило. Довелося покатати велосипед на собі», - згадує мандрівник.

Роман Шутка - велоінстуктор з 10-річним стажем, разом з однодумцями він організовує веломандрівки Україною та Європою. Ідея підкорити засніжені Карпати на велосипеді у нього з'явилася взимку. Але перша спроба виїхати на гору Хомяк виявилася невдалою.  «Чим вище я піднімався, росла товщина снігу. І коли дійшла до 20 см і температура опустилася до -12, я сказав: «Ммм, я не готовий продовжувати», - пригадує чоловік.

Відео Новини України: житель Івано-Франківська на велосипеді підкорив засніжену Говерлу

На засніжену Говерлу на велосипеді: житель Івано-Франківська здійснив екстремальну мандрівку зимовими Карпатами. І хоча більшу частину підйому велосипед йому довелося нести на плечах, чоловік не жалкує, що наважився на таке. Адже це підкорення здійснював не заради хизування - більшість друзів до останнього не підозрювали, на що він зважився. Підйом на Говерлу на велосипеді Роман розглядав як звичайне тренування перед новим велосезоном. Враженнями поділився ТСН.    

Новини України: житель Івано-Франківська на велосипеді підкорив засніжену Говерлу
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Тож збираючись на Говерлу, велосипедист добряче екіпірувався - у наплічнику мав усе, аби у разі форс-мажору дочекатися допомоги та влаштував справжнє полювання за погодою.

«Найкритичніше у зимових Карпатах - це різка зміна погоди, яка абсолютно міняє всю ситуацію. І якщо ви не готові до цього, це буде дуже великим неприємним сюрпризом», - каже Роман.

Але враження від вдалого сходження на Говерлу та побачених краєвидів вартували тих зусиль, переконує велосипедист.

У нього будуть послідовники - впевнений Роман. Тож попереджає відчайдухів, що до таких сходжень слід ретельно готуватися . Найперше - тверезо зважувати свої сили. Адже така веломандрівка у зимові Карпати - тільки для досвідчених екстремалів.

Автор:
Алла Пасс
Источник материала
loader
loader