Українську компанію-посередника можуть оштрафувати через затримку вакцини
Українську компанію-посередника можуть оштрафувати через затримку вакцини

Українську компанію-посередника можуть оштрафувати через затримку вакцини

Досі не привезли китайську вакцину Sinovac. За це українську компанію-посередника "Лекхім", яка і організовує перевезення препарату, можуть оштрафувати. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко в коментарі "Reuters".

Скільки саме заплатить компанія, в МОЗ поки що не повідомляють. Відповідно до контракту держава має право вимагати в "Лекхіму" одну десяту відсотка від вартості вантажу.

Раніше міністр охорони здоров'я заявив, що 700 тисяч доз китайської вакцини мають доправити до України впродовж 30 днів з моменту її реєстрації. Цей термін спливає сьогодні, 6 березня. Минулого тижня компанія заявила про відтермінування поставки. Пообіцяли доставити китайський препарат уже 15 березня. Відтермінували й постачання вакцин AstraZeneca та Pfizer. Останню Україна мала отримати в межах ініціативи COVAX ще в середині лютого. Адже на початку року компанія підтвердила надання 117 тис. доз вакцин. 

Як раніше повідомляв 5.ua, міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що вакцина від COVID-19 може з'явитися на комерційному ринку не раніше літа – осені.

24 лютого 2021 року в Україні зробили перше щеплення вакциною від COVID-19 лікарю-реаніматологу на Черкащині.  Додамо, напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виключив введення нового локдауну в Україні на фоні спалаху захворюваності на коронавірус, позаяк кількість хворих стрімко зростає. 

Источник материала
Поделиться сюжетом