Коронавірус в Україні: у МОЗ б‘ють на сполох
Коронавірус в Україні: у МОЗ б‘ють на сполох

Коронавірус в Україні: у МОЗ б‘ють на сполох

7 167 нових випадків коронавірусу виявили протягом минулої доби. Свіжі статистичні дані оприлюднило Міністерство охорони здоров’я.

За даними МОЗ протягом минулої доби в Україні провели 46 304 тестувань на коронавірус.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Житомирській (747), Львівській (601), Вінницькій (587), Івано-Франківській (543) та Закарпатській (503) областях.

Дані за минулу добу

Станом на 7 березня виявлено 466 нових випадків зараження коронавірусом серед дітей. Медичні працівники стали хворіти значно менше. Зафіксовано 172 нові випадки захворювання серед медиків.

За минулу добу госпіталізовано 3 956 осіб. Вилікувалися 2 147 людей. Померли 103 людини.

Нині хворіють 177 686 українців.

Опубликовано Міністерство охорони здоров'я України Суббота, 6 марта 2021 г.

За весь час пандемії

Всього в Україні занедужали на ковід 1 401 228 людей. За весь період хвороби зафіксовано 27 022 летальні випадки. Одужали від коронавірусу 1 196 520 людей, що становить 85,4%.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Ситуація в регіонах

Серед областей України до «червоної» карантинної зони потрапили Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська та Закарпатська (з 8 березня) області.

В столиці України місті Київ за минулу добу зафіксовано 432 нових випадки хвороби. Повідомляють, що майже кожен 10-й хворий – киянин. Проте Київщина залишається в «помаранчевій» зоні небезпеки.

Вакцинація в Україні

2 березня Президент України Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу під час візиту на передову в зону ООС на Донбасі.

Президент прищепився вакциною від AstraZeneca, яку привезли з Індії, щоб довести скептикам і противникам вакцинації, що препарат цілком безпечний.

За даними міністра охорони здоров’я Максима Степанова в чергу на вакцинацію вже записалися більше 127 тисяч українців. Згідно з соціологічними опитуваннями, які проводили в січні 2021 року 47% населення України вагаються, чи варто робити щеплення від коронавірусу.

Вчора стало відомо, що вакциною «Covishield», яку привезли в Україну, вакцинувався Далай-Лама ХІV в місцевій лікарні Zonal Hospital в Дхарамсалі.

Максим Степанов відмітив цю подію та написав у своєму Facebook:

«Колаборантам COVID-19 присвячується: Далай-Лама вакцинувався Covishield. Не слухайте дурниць, робіть мудрий вибір».

Колаборантам COVID-19 присвячується: Далай-лама вакцинувався Covishield. Не слухайте дурниць, робіть мудрий вибір. Будьте як Далай-лама) Автор картини - Олександр Ройтбурд

Опубликовано Максим Степанов Суббота, 6 марта 2021 г

Таким чином міністр охорони здоров’я закликав українців бути «як Далай-Лама» та не боятися вакцини від COVID-19.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Максим Степанов розповів, як проходить вакцинація в Україні.

В Івано-Франківській області виявили 2 випадки британського штаму коронавірусу. Дізнавайтеся більше новин медицини на MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом