19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто очолить Центр протидії дезінформації при РНБО?
Хто очолить Центр протидії дезінформації при РНБО?

Хто очолить Центр протидії дезінформації при РНБО?

 Один іздвох анонсованих владою осередків захисту інформаційної безпеки — Міжнародний центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України — найближчим часом набуде реальних обрисів. Утім багато залежатиме від того, хто очолюватиме центр і координуватиме його роботу. За інформацією джерел «Детектора медіа», зараз керівництво Офісу президента проводить співбесіди з кандидатами на керівні посади центру й завтра, як і було обіцяно , буде оголошення від голови ОПУ Андрія Єрмака про початок його роботи. Офіційно жодних прізвищ не називають, хоча в неофіційних прогнозах експертів деякі все ж фігурують. 

Одне з них — Олександр Литвиненко, директор Національного інституту стратегічних досліджень. За президентства Петра Порошенка він працював на відповідальній посаді заступника секретаря РНБО, а влітку 2019 року, вже за нової влади, очолив НІСД. Втім інші джерела «Детектора медіа» заперечують таку можливість.

Серед людей, які, за даними джерел «Детектора медіа», причетні до запуску центру, — Андрій Демартино, політтехнолог і комунікаційник. Історик за освітою, він працював в інформаційно-аналітичному підрозділі Адміністрації президента, начальником управління комунікацій Міністерства охорони навколишнього природного середовища, очолював інформаційно-аналітичну службу Ради національної безпеки й оборони, був радником першого віце-прем'єр-міністра, радником голови Київської обласної ради, працював у Криму в команді Василя Джарти начальником управління інформаційної політики Ради міністрів Криму, потім радником голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова. Коли Петро Порошенко став президентом,Демартино призначили керівником управління зв’язків з громадськістю Генеральної прокуратури. За Зеленського він керує службою стратегічного планування та аналізу апарату РНБО. Російська агресія та інформаційна війна віддавна є сферою дослідницьких інтересів Демартино, тож було б логічно, аби центром керував він.

Можливість свого призначення керівником Центру протидії дезінформації Андрій Демартино у кометарі «ДМ» заперечив.

Також, як стало відомо «Детектору медіа», Офіс президента воліє, аби робота центру була непублічною на першому етапі, поки всі процедури на будуть налагоджені, штат — укомплектований, і можна буде показати перші результати. Це розумно з огляду на долю Міністерства інформаційної політики («Мінстеця»), яке не витримало тиску з боку українських та зарубіжних критиків і було «збите» на етапі запуску.

Заяву з конкретними планами щодо кадрового забезпечення та концепції роботи центру при РНБО Офіс президента начебто теж має зробити найближчим часом. Концепція центру при Міністерстві культури та інформаційної політики та розподіл повноважень і обов’язків між ним та центром РНБОУ ще не до кінця визначені. 

Теги по теме
Другое
Источник материала
Поделиться сюжетом