Засуджуємо спроби Зеленського використати боротьбу з Медведчуком для атак на Порошенка – ексбранці Кремля
Засуджуємо спроби Зеленського використати боротьбу з Медведчуком для атак на Порошенка – ексбранці Кремля

Засуджуємо спроби Зеленського використати боротьбу з Медведчуком для атак на Порошенка – ексбранці Кремля

Колишні бранці Кремля звернулися до президента Володимира Зеленського із закликом не спекулювати на темі звільнення заручників. Зокрема, і задля політичної боротьби із п'ятим президентом Петром Порошенком, – в той час, коли боротьбу треба вести із Путіним. Заяву оприлюднили від імені платформи "Звільнення в'язнів" під час спільної пресконференції.

Народний депутат від "Європейської солідарності" та колишній бранець Ахтем Чийгоз, політв'язні Володимир Балух та Євген Панов зачитали звернення до президента. Наголошують, що впровадження санкцій щодо проросійських політиків, які є колаборантами всередині країни, – це правильне рішення. Але воно не має слугувати формальним приводом для кримінального і санкційного переслідування політичних та громадських лідерів.

Колишні бранці звертаються до глави держави не вперше і наголошують – звільнення полонених українців не може відбуватися за будь-яку ціну, адже саме політв'язні готові були віддати життя за Україну та не погоджувалися коритися країні-агресору. В той час, коли поруч із такими особистостями – обмінювали і невідомих осіб, знецінюючи цим звитягу бранців Кремля.

Також колишні в'язні путінського режиму наголосили, що чинній владі варто було б відмовитися від маніпуляцій та відкинути особисті амбіції, і не втрачати гідність.

"Виступаємо категорично проти і засуджуємо спроби влади використати негативний образ відвертого колаборанта Медведчука з метою дискредитації особистостей, що уособлювали владу у надважкі часи початку війни, кровопролитних військових дій, відсутності дієздатної української армії, зокрема п'ятого президента України Петра Порошенка. Закликаємо усіх відмовитися від маніпуляцій, не спекулювати на прізвищах, відкинути особисті амбіції, нагадати собі, що насправді є надважливим, безцінним, понад усе. У нас один спільний ворог – Кремль", – мовиться у заяві колишніх політв'язнів.

"Право дати об'єктивну оцінку вкладу окремих персоналій в спільну перемогу слід залишити історії, а наразі кричуще назрів час вичищати діючі владні інституції як від відвертих, так й від прихованих кремлівських "консервів", що свідомо, або з меркантильних міркувань, ллють воду на млин країни-агресора", – наголосив Володимир Балух.

"Не бачимо бажання нової влади залучати безпосередньо тих, хто вже пройшов цей шлях, і кожен день в якійсь мірі займається нашими хлопцями, які зараз знаходяться в колоніях, їхніми сім'ями, їхніми дітьми", – зазначив Ахтем Чийгоз.

Нагадаємо, раніше колишні політв'язні представили платформу для звільнення бранців Кремля.

Источник материала
Поделиться сюжетом