/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F2a19fc88de8695d58a5e656dd31cfabe.jpg)
Смачний піст. Три страви, які надовго позбавляють почуття голоду
З 15 березня по 1 травня віряни дотримуються Великого посту. В цей час їх спосіб життя кардинально змінюється, як і раціон. Більшість звичних продуктів харчування з релігійних міркувань заборонені, через що перший час важко наїстися досита. Ми підібрали топ-3 страви, які не лише ситні, але й смачні та прості в приготуванні.Овочевий плов з грибамиІнгредієнти:рис – 1 ст.грибний бульйон – 2 ст.зелений горошок – 150 гмариновані або заморожені опеньки – 150 грамівцибуля ріпчаста – 1 шт.томатна паста – 2 л.зелень – за смакомцукор – пів ложкикаррі, чорний перець і сіль – за смакомПриготування:Для розсолу змішати склянку води томатну пасту, цукор і сіль. Після закипання додати горошок і проварити протягом 5 хвилин. Ріпчасту цибулю нарізати на невеликі кубики та злегка пасерувати на будь-якому пісному маслі. Додати опеньки та трохи обсмажити. Перед закладанням рису в форму для запікання його необхідно ретельно промити. Розклавши крупу додати відвар з горошком, а також цибулю з грибами та спеції.Підготовлену для приготування кашу залити грибним бульйоном. Закрити фольгою та відправити в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів. Страва готується протягом 40 хвилин.Пісні котлети з квасоліІнгредієнти:квасоля у томатному соусі з грибами і овочами – 330 гборошно – 3-5 ст. л.сухарі для панірування – за смакомбілий хліб – 120 гзелень – 1 пучоклимонний сік – за смакомспеції – за смакомПриготування:Квасолю разом із заливкою і хлібом викласти в блендер і подрібнити. Додати зелень, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати. Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії. Подавати з томатним соусом і зеленим салатом.Кекси з курагою і горіхамиІнгредієнти:борошно – 125 гвівсяні пластівці – 50 гкурага – 50 гволоські горіхи – за смакоммед чи цукор – 50 гяблучне пюре – 100 голія – 35 млрозпушувач для тіста – 1 ч. л.ваніль – дрібкасіль - дрібкаПриготування:Вівсяні пластівці подрібнити в блендері. Курагу замочити в гарячому чаї на 30 хвилин. Обсушити й розрізати на невеликі шматки. Горіхи за бажанням обсмажити й подрібнити. Змішати просіяне борошно з вівсяною крихтою, розпушувачем, сіллю, курагою і горіхами. Додати цукор, яблучне пюре, олію і ваніль, ретельно перемішати. Розкласти тісто по формах для запікання, наповнюючи їх на 3/4 висоти. Випікати в попередньо розігрітій до 180° С духовці до сухої шпажки. Подавати гарячими.Риба - продукт, користь якого важко поставити під сумнів. Завдяки високому вмістові вітамінів та поживних речовин, має входити в раціон будь-якої здорової людини. Попри це більшість відмовляється від неї через нудний, довготривалий та брудний процес очищення від луски. Якщо ви входите до цього списку, підібрані лайфхаки полегшать ваше життя.

