19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У родичів Медведчука й Козака проходять обшуки – ЗМІ
У родичів Медведчука й Козака проходять обшуки – ЗМІ

У родичів Медведчука й Козака проходять обшуки – ЗМІ

Правоохоронці розслідують земельні афери Медведчука й Козака / Фото УНІАН, Максим Поліщук

У родичів підсанкційних депутатів ОПЗЖ Віктора Медведчука й Тараса Козака тривають обшуки.

Правоохоронці у рамках відкритої справи у березні 2021 року розслідують земельні махінації ТОВ «Керамбуд», кінцевими бенефіціарами якого є брати нардепів Богдан Козак і Сергій Медведчук, інформує з посиланням на поінформовані джерела Українська правда.

Слідство встановило, що завод з видобування піску й суглинку самовільно зайняв суміжні із кар'єрами землі запасу сільських громад та приватні землі громадян на Львівщині.

Відповідно підприємство вчиняє незаконне видобування корисних копалин та завдає збитки довкіллю у значних розмірах, пишуть журналісти.

Крім того, завод Медведчука-Козака орендував 16,66 га і 3,8 га землі для розробки кар'єру глини, однак, проводив роботи поза межами наданих їм земельних ділянок, не веде обліку забору та використання води зі свердловини, тощо.

18 березня у рамках вказаної справи пройшли обшуки на підприємстві. Фахівці проведуть огляду земельних ділянок; планується проведення інженерно - екологічної судової експертизи з метою встановлення завданих збитків.

Водночас видання пише про 10 обшуків в органах державної влади Закарпатської області та на території спортивно-оздоровчого комплексу, побудованого пов’язаною з Марченко компанією «Спорт-Тур». Обшуки проходять 19 березня в рамках справи про незаконне заволодіння землею на Закарпатті цією фірмою.

«Спорт-Тур» в результаті змови з «невстановленими посадовими особами Воловецької РДА» отримала земельні ділянки, що перебували у віданні органів місцевого самоврядування, вивівши їх з державної власності, чим спричинила збиток державі.

На цих землях – в урочищі «Паражин» – фірма Марченко й збудувала спортивно-житловий та оздоровчий комплекс. При цьому на території незаконно звели паркан й обмежили вільний доступ людей.

Санкції проти Медведчука, Козака та їх дружин: що відомо

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій щодо народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Тараса Козака та восьми компаній, які є засновниками телеканалів «112 Україна», «ZIK» і «NewsOne».
  • Мовлення цих телеканалів було припинено в цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч проти 3 лютого. Однак попри заборону, ефіри продовжувалися на YouTube.
  • Після запровадження санкцій цивільна дружина Козака – Наталія Лавренюк, а згодом і дружина Віктора Медведчука – телеведуча Оксана Марченко потрапили до бази «Миротворця».
  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Серед них Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко, а також цивільна дружина козака Наталія Лавренюк.

  • Марченко після введення санкцій заявила, що вступає в партію «Опозиційна платформа – За життя».

  • 16 березня Віктор Медведчук подав позов про оскарження санкцій проти себе.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Яна Ставська

Теги по теме
Виктор Медведчук обыски
Источник материала
Поделиться сюжетом