Зеленський увів у дію рішення РНБО про створення Центру протидії дезінформації
Зеленський увів у дію рішення РНБО про створення Центру протидії дезінформації

Зеленський увів у дію рішення РНБО про створення Центру протидії дезінформації

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 11 березня «Про створення Центру протидії дезінформації». Відповідний указ розміщено на сайті голови держави.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 11 березня 2021 року "Про створення Центру протидії дезінформації". Контроль за виконанням рішення... покласти на секретаря Ради національної безпеки й оборони України», – йдеться в документі.

Указ набирає чинності від дня його опублікування.

Нагадаємо, у лютому 2021 року стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України планує створити Центр протидії дезінформації, метою якого буде протидія дезінформації РФ. Також повідомлялося, що ЄС впроваджує два проєкти з протидії дезінформації в Україні. У межах одного — вивчатимуть імідж України в інших країнах; у межах другого — оцінюватимуть, як формуються погляди в районах на схід від контактної лінії.

11 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Міжнародний центр протидії дезінформації створюють на базі Ради національної безпеки та оборони України. Його можуть запустити вже наступного тижня. Заступник голови Виконавчого Комітету реформ національної ради реформ Олександр Ольшанський уточив, що Міжнародний центр протидії дезінформації при РНБО координуватиме діяльність різних гілок влади та інших, серед інших – Міністерства культури та інформаційної політики, Національного інституту стратегічних досліджень, спецслужб. 

Крім того, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що на базі його відомства до кінця березня запустять Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Того ж дня Рада національної безпеки та оборони України створила Міжнародний центр протидії дезінформації. За даними джерел «Детектора медіа», його можуть очолити директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко або політтехнолог і комунікаційник Андрій Демартино, але Офіс президента тримає процес підготовки в секреті.

Теги по теме
Владимир Зеленский Новости СНБО Инфопространство указ
Источник материала
Поделиться сюжетом