Степанов відповів, чи буде в Україні загальнонаціональний локдаун
Степанов відповів, чи буде в Україні загальнонаціональний локдаун

Степанов відповів, чи буде в Україні загальнонаціональний локдаун

Загальнонаціонального локдауну в Україні через стрімке поширення коронавірусу найближчим часом не буде. Обмеження вводитимуться лише у конкретному регіоні, де є спалах COVID-19.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі "Сніданку з 1+1" 23 березня.

Зі слів голови МОЗ, наразі найскладніша ситуація із коронавірусом у Львівській, у Вінницькій, у Миколаївській областях. Водночас, в Івано-Франківській області фіксують покращення і регіон може вийти з "червоної" зони найближчими днями.

"Не плануємо (загальнонаціональний локдаун. - Ред.). Будемо йти по регіонах. Тобто ми вводимо регіон. Умовно кажучи, зараз ми ввели Київ, Сумську, Одеську область, а Івано-Франківська область, я думаю, за кілька днів вже вийде з червоного рівня", - висловився Степанов.

Очільник МОЗ пояснив, що запроваджуючи локдаун треба знаходити баланс між епідеміологією і економікою країни.

"Ми ж говоримо, що нам ще баланс треба знайти. Тобто зараз ми запровадимо локдаун такий, як у Франції з комендантською годиною і все решта. А що далі? Що далі будемо робити? Ми ж завжди знаходимо баланс між епідеміологією і економікою з точки зору, щоб і не розповсюджувалася хвороба і не зупинити економіку країни", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, голова уряду Денис Шмигаль анонсував поновлення виплатукраїнським підприємцям, які через посилення карантину у "червоних" зонах змушені тимчасово припинити роботу. Профільні міністерства мають розробити алгоритм виплати компенсацій.

Радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака Тимофій Милованов пояснив, що нова компенсація українським підприємцям буде розраховуватися у межах середньої зарплати в регіоні. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Міністр охорони здоров’я Максим Степанов про вакцинацію та загальнонаціональний локадун

Вже вакцинували трохи більше як 111 тисяч українців. Вчора стартував другий етап вакцинації. Чи зможуть щеплення зменшити кількість заражень та чи готуватись до загальнонаціонального локдауну - поговоримо з міністром охорони здоров`я Максимом Степановим. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов про вакцинацію та загальнонаціональний локадун
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader