Коміки, артисти й пародисти при владі: як за 2 роки змінилися жарти про політиків
Коміки, артисти й пародисти при владі: як за 2 роки змінилися жарти про політиків

Коміки, артисти й пародисти при владі: як за 2 роки змінилися жарти про політиків

З шоубізнесу – у владні кабінети. Вже другий рік поспіль в Україні до влади приходять люди, які раніше не були пов’язані з політикою. У День сміху 1 квітня кореспондент "5 каналу" з'ясовував, як за два роки змінилися жарти про політиків та чому українські виборці з ентузіазмом голосують за шоуменів та коміків.

Президент України Володимир Зеленський другий рік як на Банковій. Серед інших у команді президента – Олександр Скічко – відомий, зокрема, як ведучий "Євробачення" у 2017 в Києві та пародист. Зараз Олександр Скічко голова Черкаської обладміністрації.

Ще при владі Сергій Шефір – співвласник студії "Квартал-95". Нині він заступник керівника Офісу президента. На такій самій посаді на Банковій сценарист "Кварталу" Юрій Костюк. Народним депутатом став комік Юрій Корявченков. А голова Служби Безпеки Іван Баканов – колишній керівник студії. Сьогодні ти гуморист, або шоумен, а завтра можеш стати політиком. Відсутність досвіду, або відповідної освіти цьому не завадить. За таким процесом українці спостерігають вже от два роки. За цей час при владі з’явились пародисти, артисти, художні керівники.

Якщо ти вмієш класно жартувати, то можеш спробувати піти в політику, іронізує Богдан Процишин, але тоді треба бути готовим до критики. Колись Богдан Процишин був депутатом Трускавецької міської ради на Львівщині. Політикою наситився і повернувся до своєї улюбленої роботи. Себе в політиці Богдан Процишин не бачить. А от об'єктами своїх жартів бачить саме політиків.

"Не бачу сенсу повторювати, те що я вже пробував. Є ж нормальні країни, де можна все життя жартувати про тещу, але в нас так не виходить – в нас от політика на топі", – каже блогер Богдан Процишин.

Політика на топі і в "95 кварталу". Щоправда, відколи Володимир Зеленський змінив сцену на кабінет на Банковій, їхні жарти над владою стали не такими гострими. У громадській організації "Детектор Медіа" відзначають – гумористичні шоу нині втрачають свою популярність. Тепер намітилась інша тенденція.

"Народ хоче от тепер пісні. От "Голос" тепер на першій позиції. Усе, тепер співаки можуть піти. За часів так скажем Володимира Зеленського у цьому би переліку топових шоу, був би "Вечірній Квартал". Він був би, або на найвищій сходинці, або 2 чи 3", – розповідає директорка громадської організації "Детектор Медіа" Галина Петренко.

Ніхто зі ще одного популярного гумористичного проєкту "Дизель-шоу" в політику не йтиме, запевняє шеф-редактор Олексій Бланар. Вони дорожать своєю теперішньою репутацією.

"Наш Єгор Крутоголов постійно в інтерв’ю заявляє, що він ніколи не піде в політику. Політика це зло і так думають всі інші актори. Ми займаємось своєю справою. Ми ті люди, які допомагають народу пережити ось ці наслідки", – наголошує шеф-редактор "Дизель-студіо" Олексій Бланар.

Мирослав Солонар, Іван Лємєхов, "5 канал"

Источник материала
Поделиться сюжетом