На акції протесту під Офісом президента працювали провокатори і велася PR-кампанія для МВС – Лапін
На акції протесту під Офісом президента працювали провокатори і велася PR-кампанія для МВС – Лапін

На акції протесту під Офісом президента працювали провокатори і велася PR-кампанія для МВС – Лапін

Акція на підтримку заґратованого Сергія Стерненка з юридичної точки зору не була анонсована, тобто її заздалегідь готували з провокаціями. З такою думкою в етері ток-шоу "Прямим текстом з Юрієм Луценком" на "5 каналі" виступив народний депутат VIII скликання Ігор Лапін.

"Щодо акції на підтримку Сергія Стерненка, то з юридичної точки зору вона не була анонсована. Згідно законодавства, щоб провести акцію, треба повідомити в органи місцевого самоврядування. Такого повідомлення в КМДА не надходило. Тобто акцію готували з провокаціями. Що стосується свастики, то це топ-тема. У 2014 році ми воювали проти сепаратистів, після "распятоґо мальчіка в трусіках", після "фашистов у власті" і після "візіток Яроша" приїхали вмотивовані росіяни. З ними важко було воювати, бо вони дійсно приїхали воювати проти фашистів. Це було закладено пропагандою. Що відбувається після акції? Малюється свастика, строїться PR-кампанія навколо заступника міністра внутрішніх справ Геращенка", – розповів він.

Колишній депутат додав, що із заступником очільника МВС Антоном Геращенком розбереться історія, але при цьому на наступний день правоохоронні органи підготували 72 підозри і "накрутила" вартість збитків акції протесту, щоб мати можливість на негласні розшукові і слідчі дії.

"В цій ситуації пішло стеження за колишнім заступником голови СБУ Віктором Кононенком (позивний "Латиш"). У нього бойовий досвід з колосальною повагою у військах. Наскільки я знаю, даний автомобіль, який стежив за Кононенком, був помічений при стеженні за будинком Петра Порошенка", – заявив Лапін.

Він додав, що МВС хоче натиснути на депутата від "ЄС" і це є заказ з боку правоохоронців.

Нагадаємо, що 20 березня біля будівлі Офісу президента в Києві відбулася акція протесту. Приводом став день народження Сергія Стерненка, який він проводить за ґратами, позаяк 23 лютого активіста засудили до семи років ув'язнення.

Источник материала
Поделиться сюжетом