Вакцинація в Україні: Зеленський підписав важливий документ і схвалив рішення РНБО
Вакцинація в Україні: Зеленський підписав важливий документ і схвалив рішення РНБО

Вакцинація в Україні: Зеленський підписав важливий документ і схвалив рішення РНБО

Президентом України Володимиром Зеленським підписано указ щодо вакцинації громадян від COVID-19 і створення Нацплану, згідно з яким більшість дорослих українців має зробити щеплення в 2021-му році.

Такий документ під №139/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 року "Про Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року" оприлюднила прес-служба глави держави на його офіційному веб-сайті 4-го квітня.

Подробиці про президентський указ

Згідно з інформацією прес-служби президента, у відповідності до рішення РНБО, Кабміном протягом тижня повинна бути забезпечена розробка та механізм затвердження Нацплану вакцинації від коронавірусу при звірюванні  з кращим міжнародним досвідом.

Як повідомили в ОП, передбачено встановлення мінімально необхідної щомісячної кількості щеплень. Також у відомстві заявляють про визначення джерел та термінів поставок вакцин для профілактичної діяльності проти коронавірусу групою осіб, відповідальних за дотримання плану охоплення щепленнями переважної частини повнолітніх українців, як максимум, до грудня 2021-го року з метою сформувати колективний імунітет до цього вірусу.

Свіжі новини медицини, новини про коронавірус - в Telegram і Viber!

Урядом буде активізовано переговорний процес з компаніями-виробниками вакцини від ковіду і для залучення іноземної техдопомоги в процесі того, як буде реалізовуватися вакцинаційна кампанія в Україні.

Також, згідно з інформацією ОП, цим рішенням передбачено, що в МЗС очікується прийняття невідкладних заходів для підвищення ефективної взаємодії з іншими країнами і організаціями, які здійснюють поставки в Україну препаратів для вакцинації від COVID-19.

Рішення РНБО буде введено в силу указом президента від дня публікації зазначеного документа.

Передісторія

Раніше від секретаря РНБО Олексія Данилова надійшла інформація про те, що незабаром президентом Зеленським буде підписаний указ про вакцинацію українців від коронавірусу.

Про це він розповів після засідання відомства 2 квітня. Тоді Данилов також зазначив, що в Україні спостерігається дуже непроста ситуація з коронавірусною інфекцією і анонсував указ президента, що відображає рішення РНБО щодо вакцинації.

Раніше MY.UA повідомляв про свіжу статистику поширення коронавірусу в Україні.

Також ми розповідали, що депутати вимагають відставки міністра охорони здоров'я Максима Стапанова.

Читайте нас в Twitter і стежте за нами у Flipboard!!

Источник материала
Поделиться сюжетом