Степанов розповів про вартість вакцин від COVID-19
Степанов розповів про вартість вакцин від COVID-19

Степанов розповів про вартість вакцин від COVID-19

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі Радіо НВ розповів, яким чином у світі формується ціноутворення на вакцини від COVID-19 і скільки вони коштують для України.

Деталі 

Так, глава МОЗ зауважив, що у контрактах на постачання вакцини чітко прописано, що ціна на неї є конфіденційною та не підлягає розголошенню.

"Усі компанії продають свої вакцини по різних цінах і не існує конкурентного ринку ціни. Існує у світі зараз високий конкурентний ринок споживачів вакцин, а не виробників. І вони ставлять ту ціну, яку вважають за потрібне, або виходячи з тих чи інших обставин", - пояснив міністр Степанов.

Він окремо наголосив на тому, що головне завдання МОЗ зараз якомога швидше забезпечити населення України вакцинами.

"Моя позиція (вона може викликати у когось критику), але якщо у нас є можливість поставити в країну вакцини і закупити ці вакцини якомога швидше, то ми повинні купувати по тих цінах, по яких є можливість", - підсумував Степанов.

Доповнення

Напередодні Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов своєю чергою повідомив, що перші партії за новим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. 

Теги по теме
Украина Министерство здравоохранения Максим Степанов цены
Источник материала
Поделиться сюжетом