Коли в Україні щепитимуть вакциною CoronaVac – Степанов назвав дату
Коли в Україні щепитимуть вакциною CoronaVac – Степанов назвав дату

Коли в Україні щепитимуть вакциною CoronaVac – Степанов назвав дату

Початок щеплення вакциною від коронавірусу CoronaVac в Україні планується вже з 10 квітня.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Немає сумнівів у тому, що препарат пройде перевірку.

— У лабораторного контролю є певні терміни, і 10 квітня закінчиться контроль, і відразу ця вакцина почне використовуватися для проведення щеплень. Я навіть теоретично не передбачаю, що такого не буде, — сказав Степанов.

Такий контроль є обов’язковим, оскільки CoronaVac нещодавно лише подав документи на отримання дозволів від Всесвітньої організації охорони здоров’я і це питання ще розглядається.

Індійська вакцина CoviShield одразу почала використовуватися в Україні, адже на той час вже була рекомендована ВООЗ, нагадав Максим Степанов.

Читайте
Вакцина від коронавірусу CoronaVac: що відомо про препарат

Кого вакцинуватимуть препаратом CoronaVac

В Україні вже більше місяця триває вакцинація від коронавірусу. Щеплення розпочали з медиків. Наразі триває другий етап імунізації сімейних лікарів та людей із групи ризику.

Як розповів раніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, вакцину від Sinovac Biotech, будуть використовувати в Україні для щеплення маломобільних громадян.

Раніше очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов також повідомив, що Україна закупить ще 10 млн доз вакцин від Covid-19.

Теги по теме
Коронавирус Максим Степанов
Источник материала
Поделиться сюжетом