У КСУ оскаржили указ Зеленського про звільнення Тупицького
У КСУ оскаржили указ Зеленського про звільнення Тупицького

У КСУ оскаржили указ Зеленського про звільнення Тупицького

У березні президент підписав указ, яким скасував призначення Тупицького та Касмініна суддями КСУ / скріншот

Конституційність указів президента України Володимира Зеленського про звільнення голови КСУ Олександра Тупицького та судді Олександра Касмініна оскаржили в Конституційному суді.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила постійна представниця Верховної Ради у КСУ, народний депутат від "Слуги народу" Ольга Совгиря.

"До Конституційного суду надійшло конституційне подання групи народних депутатів, в якому оскаржено конституційність указів президента України про відсторонення з посади Тупицького О. та про звільнення з посади Тупицького О. та Касмініна О.", - розповіла Совгиря.

Згідно з документом, опублікованим на сайті КСУ, йдеться про подання, підписане 49 народними депутатами. Уповноважений представник суб'єкта права на конституційне подання за дорученням - народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко. Першою подання підписала Юлія Тимошенко.

Що передувало

  • 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.
  • Представник президента у КСУ, нардеп Федір Веніславський назвав рішення глави держави "абсолютно правильним і закономірним".
  • За словами власне Зеленського, указ підписано за результатами проведеного аудиту рішень Януковича, які могли потенційно зашкодити національній безпеці країні.
  • До Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду 29 березня надійшли позови про оскарження указу президента.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Катерина Комолова

Теги по теме
Конституционный суд
Источник материала
Поделиться сюжетом